Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +0,4% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2019

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +0,4% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +3%
Άνοδο σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/3) στοιχεία της Eurostat, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημειώθηκε τους προηγούμενους μήνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +0,4% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,8%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού στην ενιαία νομισματική ένωση σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +3%, έναντι ετήσιας ανόδου επίσης στο +3% τον προηγούμενο μήνα.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά +0,9% σε μηνιαία βάση, την ιδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές στον τομέα κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε κατά +0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τους τομείς διαρκών κεφαλαιουχικών αγαθών διαμορφώθηκε στο +0,5%.
Παράλληλα, οι τιμές παραγωγού για τον τομέα της ενέργειας σημείωσαν μηνιαία άνοδο της τάξεως του +0,4%, την ίδια στιγμή που οι τιμές στον τομέα ενδιάμεσω αγαθών ενισχύθηκαν κατά +0,3%.
Όσον αφορά τον τομέα μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ εξαιρουμένου του τομέα της ενέργειας, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά +0,3%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε στην Εσθονία (+1,2%) και την Ολλανδία (+2%), ενώ η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε στην Κύπρο (-1,1%) και το Βέλγιο (-1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης