Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και ΗΠΑ - Στο +0,78% και τα 65,58 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Άνοδος για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και ΗΠΑ - Στο +0,78% και τα 65,58 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,20% στα 55,91 δολ. ανά βαρέλι
Κέρδη σημείωσε σήμερα Δευτέρα (4/3) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση τόσο από τις περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ, όσο και από την είδηση ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μίας εμπορικής συμφωνίας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 0,78% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,58 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,33% στα 56,54 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με πηγές που σχετίζονται με την αμερικανική κυβέρνηση, οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά στην υπογραφή μίας συμφωνίας η οποία θα αποτρέψει την επιβολή νέων δασμών της Ουάσιγκτον στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, ενισχύοντας παράλληλα την παγκόσμια ανάπτυξη μακροπρόθεσμα.
Παράλληλα, η παραγωγή του ΟΠΕΚ υποχώρησε περαιτέρω τον Φεβρουάριο του 2019, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, οι εξαγωγές του Οργανισμού διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών για τον συγκεκριμένο μήνα.

«Οι εξαγωγές του ΟΠΕΚ έχουν υποχωρήσει κατά περισσότερο από 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τον Νοέμβριο», ανέφερε σε σημείωμά της η βρετανική τράπεζα Barclays.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Fitch Solutions δήλωσαν ότι «η προσφορά φαίνεται σε γενικές γραμμές περισσότερο περιορισμένη αυτή το έτος», προβλέποντας παράλληλα ότι η τιμή του Brent θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 73 δολ. ανά βαρέλι το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης