Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποιος πιέζει την Attica bank να δοθεί εγγυητική στον Καλογρίτσα για το Πάτρα - Πύργος;

Ποιος πιέζει την Attica bank να δοθεί εγγυητική στον Καλογρίτσα για το Πάτρα - Πύργος;
Η υπουργικού βεληνεκούς παρέμβαση, τα στενά χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση του έργου και οι εξαγγελίες Σπίρτζη στη Βουλή
Την ώρα που η Τράπεζα Αττικής βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα για τα δάνεια στον όμιλο του Χρήστου Καλογρίτσα και όχι μόνο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη υπουργικού βεληνεκούς παρέμβαση για να δοθεί εγγυητική επιστολή στον πάλαι ποτέ ισχυρό σύμμαχο του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπό χρεοκοπία κατασκευαστή.
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Καλογρίτσας αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για την κυβέρνηση κάποιοι φαίνεται να επιμένουν στην στήριξή του ώστε να λάβει την πολυπόθητη για αυτόν εγγυητική επιστολή προκειμένου να αναλάβει να πραγματοποιήσει την 4η εργολαβία του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος.
Είναι δε απορίας άξιον ότι ακόμα ο όμιλος καλογρίτσα βρίσκεται «στο παιγνίδι» για το συγκεκριμένο έργο παρά τα όσα έχουν μεσολαβήσει.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα ελέγχου για τα δάνεια του συγκεκριμένου επιχειρηματία ενώ όπως ανέφερε το πόρισμα ενδιάμεσου ελέγχου αναφέρει ότι πριν το Νοέμβριο του 2018 έχει εκδοθεί απόφαση συντηρητικής κατάσχεσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της Τοξότης έως το ποσό των 110 εκ ευρώ, έκδοση διαταγής πληρωμής 20 εκ ευρώ κατά της Τοξότης και 5 εκ έκαστος για το Χ Καλογρίτσα και Ι Καλογρίτσα.
Άραγε το Υπουργείο Υποδομών δεν γνωρίζει τα μέτρα που έχουν όπως αναφέρει το ενδιάμεσο πόρισμα έχουν κινηθεί από την Τράπεζα Αττικής;
Άραγε η Αττικής έχει δυνατότητα να δώσει νέα εγγυητική στον επιχειρηματία όταν η ίδια βρίσκεται υπό άμεσο κίνδυνο από το ύψος των δανείων και εγγυητικών που έχει χορηγήσει στον επιχειρηματία χωρίς τα ανάλογα καλύμματα. Αυτό μένει να αποδειχτεί το αμέσως προσεχές διάστημα καθώς σε αυτή τη χώρα πλέον δεν μας εκπλήσσει απολύτως τίποτα.
Σημειωτέον ότι ανεπισήμως η εκτελεστική διοίκηση της Τράπεζας Αττικής διαρρέει ότι το γεγονός πως δεν έχει ακόμα τραβηχτεί η πρίζα από τις εταιρίες του επιχειρηματία οφείλεται στην προσπάθεια ανάκτησης του μεγαλύτερου δυνατού ποσού.
Επιπλέον ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών ο κ. Σπίρζης ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα τη Βουλή ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα είναι έτοιμες οι συμβάσεις να υπογραφούν με τους αναδόχους και αφού οι ανάδοχοι προσκομίσουν τα δικαιολογητικά μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης