Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Καταδικάζουμε την κατάφωρη επέμβαση και επιρροή των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Καταδικάζουμε την κατάφωρη επέμβαση και επιρροή των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
Οι πολίτες της Βενεζουέλας και μόνο έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για το μέλλον τους Υποστηρίζει η Ρωσία 
Καταδικάζει η Ρωσία την «κατάφωρη επέμβαση και την καταστροφική επιρροή των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ρωσος ΥΠΕΞ Sergei Lavrov στον αμερικανό ομόλογό του Mike Pompeo σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.
«Οι προκλήσεις και η καταστροφική εξωτερική επιρροή, με υποκριτικό πρόσχημα την ανθρωπιστική βοήθεια, δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατική διαδικασία», τόνισε ο Lavrov, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Συγκεκριμένα, η Ρωσία καταδικάζει τις αμερικανικές απειλές εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης, μια κατάφωρη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους και μια αναίσχυντη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε επίσης ότι «η Μόσχα είναι έτοιμη να διεξαγάγει διμερείς διαβουλεύσεις με την Ουάσινγκτον όσον αφορά τη Βενεζουέλα, υπό τον όρο ότι αυτές θα συμμορφώνονται αυστηρά προς τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».
«Οι πολίτες της Βενεζουέλας και μόνο έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για το μέλλον τους» δήλωσε ο ρώσος ΥΠΕΞ.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για τις συρράξεις στη Συρία, στο Αφγανιστάν αλλά και για την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο.
Ο Lavrov συναντήθηκε την Παρασκευή στη Μόσχα με την αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας, τη Delsi Rodrigues, στην οποία υποσχέθηκε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να χορηγεί "νόμιμη" ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που βιώνει τη χειρότερη πολιτική κρίση της ιστορίας της, υπερπληθωρισμό και ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης.
Ο Juan Guaido, ο 35χρονος σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, που ελέγχει η αντιπολίτευση, αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος την 23η Ιανουαρίου, επικαλούμενος ένα άρθρο του Συντάγματος.
Έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος της χώρας ή υποστηρίζεται από περίπου πενήντα χώρες, την ώρα που ο πρόεδρος Maduro, που διατηρεί την υποστήριξη των στενότερων συμμάχων του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, καταγγέλλει μια απόπειρα πραξικοπήματος που υποθάλπει η Ουάσινγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης