Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πώς ο αμερικανικός στρατός ήλθε σε συμφωνία με τον ISIS και πήρε 50 τόνους χρυσού από τη Συρία

Πώς ο αμερικανικός στρατός ήλθε σε συμφωνία με τον ISIS και πήρε 50 τόνους χρυσού από τη Συρία
Το πολύτιμο μέταλλο, αξίας περίπου 2,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λεηλατήθηκε από το αυτοαποκαλούμενο «χαλιφάτο»
Την ώρα, που οι εναπομείναντες θύλακες των μαχητών του ISIS έδιναν τις τελευταίες μάχες στη βορειοανατολική Συρία, οι ΗΠΑ τους δελέασαν με μία προσφορά που δεν μπορούσαν να αρνηθούν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Ή να αποκαλύψουν τις κρύπτες με τις τεράστιες ποσότητες χρυσού ή να σκοτωθούν  στις μάχες.
Σύμφωνα με το SANA της Συρίας, οι αμερικανικές δυνάμεις προχώρησαν σε συμφωνία με το ISIS, βάσει της οποίας η τρομοκρατική οργάνωση θα παρέδιδε 50 τόνους χρυσού στην επαρχία Deir el-Zour της ανατολικής Συρίας με αντάλλαγμα την ασφαλή  τους διέλευση.
Το πολύτιμο μέταλλο, αξίας περίπου 2,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λεηλατήθηκε από το αυτοαποκαλούμενο «χαλιφάτο» καθώς η βασιλεία του τρόμου εξαπλώθηκε στη Συρία και το Ιράκ μεταξύ 2015 και 2017.
Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah αναφέρει ότι τα ελικόπτερα του Στρατού των Η.ΠΑ έχουν ήδη μεταφέρει το χρυσό από τη βάση των δυνάμεων των ΗΠΑ στην πόλη Kobani, την πόλη που ελέγχεται από τους Κούρδους και βρίσκεται κοντά στα βόρεια σύνορα της Συρίας.
Ένα μέρος του χρυσού διανεμήθηκε επίσης στις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG).
Συριακά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται εδώ και καιρό ότι, αντίθετα με τα όσα υποστηρίζει η Ουάσινγκτον, ο αμερικανικός στρατός συνεργάζεται με τον ISIS  με διάφορους τρόπους.
Κατά τη διάρκεια της καταστροφής της ελεγχόμενης από τον ISIS πόλης Raqqa στη Συρία από τον αμερικανικό συνασπισμό, έγινε λόγος για τη χορήγηση ασφαλούς διέλευσης  των μελών του ISIS   με «χρυσό» αντάλλαγμα.
Μάλιστα η εν λόγω συμφωνία, που αποκαλύφθηκε από το BBC, εξασφάλισε την επιβίωση και την ελευθερία  ηγετών και κορυφαίων στελεχών του ISIS.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης