Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω αδύναμων αμερικανικών macro - Πτώση -2,08% για το Brent

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω αδύναμων αμερικανικών macro - Πτώση -2,08% για το Brent
Το αμερικανικό αργό υποχώρησε -2,62%
(upd) Έντονη διακύμανση χαρακτήρισε τη σημερινή (1/3/2019) συνεδρίαση για την αγορά πετρελαίου, καθώς τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό μηδένισαν όλα τα αρχικά τους κέρδη και τελικώς έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 2%.
Αιτία αυτής της αντιστροφής τάσεων αδύναμα μακροοικονομικα΄στοιχεία των ΗΠΑ και κυρίως η υποχώρηση του δείκτη μεταποίησης, ένα στοιχείο που υποδεικνύει ότι η αμερικανική οικονομία δεν είναι και τόσο υγιής.

Ειδικότερα, ο προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent υποχώρησε -2,08% για να κλείσει στα 64,93 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φθάσει έως και τα 67,14 δολάρια.
Ανάλογη πορεία ακολούθησε το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου για το αμερικανικό αργό, με απώλειες -2,62% στα 55,72 δολάρια, έχοντας ενδοσυνεδριακά αγγίξει τα 57,88 δολάρια.

Χθες (28/2) τα στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2018 έδωσαν ώθηση στους επενδυτές, καθώς το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε κατά 2,6% σε ετήσια βάση, ενισχύοντας τις προσδοκίες για ανάπτυξη της ζήτησης προς το πετρέλαιο.
Τα παραπάνω στοιχεία ήρθαν μία μέρα μετά από την πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που οφείλεται στις περικοπές της παραγωγής ΟΠΕΚ.

Σημειώνεται ότι για το σύνολο του Φεβρουαρίου 2019, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε κατά +8%, επεκτείνοντας τα κέρδη του προηγούμενου μήνα.
«Οι αγορές πετρελαίου δείχνουν περισσότερο περιορισμένες σε σύγκριση με αυτό που θα περίμεναν πολλοί αυτή την περίοδο του έτους, αλλά τα βαρέια που δεν έχουν πωληθεί μπορούν να αυξηθούν γρήγορα και να προκαλέσουν κορεσμό σε περιοχές», σχολίασε σε σημείωμά της η καναδική RBC Capital Markets.
Από την πλευρά του, ο αναλυτής εμπορευμάτων της Phillip Futures, Benjamin Lu, επεσήμανε ότι «οι επίμονες οικονομικές αδυναμίες θα αποτρέψουν τα εκθετικά κέρδη από τα προθεσμιακά συμβόλαια πετρελαίου, εν μέσω των υφιστάμενων πιέσεων της παγκόσμιας ζήτησης».

ΗΠΑ: Νέα μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, στις 843

Νέα μείωση, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, κατέγραψαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (1/3/2019) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά δέκα, στις 843.
Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά μία, στις 195.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε έτσι κατά εννέα, στις 1.038.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης