Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Ανακαταλήφθηκαν όλα τα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Trump: Ανακαταλήφθηκαν όλα τα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
Οι δυνάμεις που στηρίζονται από τις ΗΠΑ ανακατέλαβαν το 100% των εδαφών που είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, υποστήριξε ο Donald Trump
Οι δυνάμεις που στηρίζονται από τις ΗΠΑ ανακατέλαβαν το 100% των εδαφών που είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, υποστήριξε σήμερα (28/2/2019) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, μιλώντας σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Αλάσκα.
Η διαβεβαίωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο διοικητής των αραβοκουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ο οποίος είπε ότι οι άνδρες του θα χρειαστούν άλλη μία εβδομάδα για να καταλάβουν τον τελευταίο θύλακα του ΙΚ στην ανατολική Συρία.
«Μόλις το καταλάβαμε, ξέρετε, ακούγατε συνέχεια ότι είναι 90% (σ.σ. τα εδάφη που έχουν ανακαταληφθεί), 92%, το χαλιφάτο στη Συρία.
Τώρα είναι το 100% που έχουμε ανακαταλάβει, το 100% του χαλιφάτου», είπε στους στρατιώτες της βάσης Elmendorf-Richardson, όπου έκανε στάση για ανεφοδιασμό το προεδρικό αεροσκάφος.
Νωρίτερα, ο διοικητής των SDF, Mazloum Kobani, είχε πει ότι η «τελική νίκη» επί του ΙΚ αναμένεται να επιτευχθεί σε μία εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης