Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε διάλογο προτρέπει Σερβία και Κόσοβο η Ουάσιγκτον

Σε διάλογο προτρέπει Σερβία και Κόσοβο η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ προτρέπουν Κόσοβο και Σερβία να συνεχίσουν τον διάλογο
Συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι και Ραμούς Χαραντινάι, πραγματοποίησαν δύο ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.
Οι δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ απαίτησαν την αναστολή των δασμών και τη συνέχιση του διαλόγου για την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σερβία.
«Επανέλαβαν τη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης ότι ο φόρος των ΗΠΑ πρέπει να ανασταλεί για να συνεχιστεί ο διάλογος έτσι ώστε το Κόσοβο και τη Σερβία να καταλήξουν σε συμφωνία», ανέφερε ο Θάτσι, σημειώνοντας ότι τα κρατικά θεσμικά όργανα πρέπει να αναλάβουν συγκεκριμένη δράση σύμφωνα με τις προτάσεις των εταίρων των ΗΠΑ.
«Αυτές οι αποφάσεις θα πρέπει να στοχεύουν στη διατήρηση και ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και θα πρέπει να αντανακλούν τη δέσμευσή μας για διάλογο και ειρηνική συμφωνία», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Κοσόβου.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ραμούς Χαραντινάι, δήλωσε ότι έχει διαβεβαιώσει τους δύο αξιωματούχους των ΗΠΑ ότι το Κόσοβο θα διατηρήσει τη φιλία με τις ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση της Πρίστινας δημοσίευσε ένα δελτίο Τύπου που ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Χαραντινάι τόνισε ότι «το Κόσοβο είναι έτοιμο να υπογράψει μια νομικά δεσμευτική συμφωνία η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αναγνώριση της χώρας με τα υπάρχοντα σύνορά της.
Το Κόσοβο είναι επίσης έτοιμο να αναλάβει όλες τις ευθύνες του που απορρέουν από την ιδιότητα μέλους του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ, της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης