Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkindo (ΟΠΕΚ): Αποτρέψαμε την «ολική κατάρρευση» του πετρελαίου, αλλά οι ΗΠΑ πρόλαβαν το μεγάλο χάος

Barkindo (ΟΠΕΚ): Αποτρέψαμε την «ολική κατάρρευση» του πετρελαίου, αλλά οι ΗΠΑ πρόλαβαν το μεγάλο χάος
Ο γγ του ΟΠΕΚ υποστήριξε ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής απέτρεψε την κατάρρευση της πετρελαϊκής βιομηχανίας
Χάρη στη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής, ο ΟΠΕΚ κατάφερε να προστατέψει την πετρελαϊκή βιομηχανία, αλλά η επανάσταση των ΗΠΑ με τον σχιστολιθικό πετρέλαιο συνέβαλε στην πρόληψη «μεγάλου ενεργειακού χάους» στον κόσμο.
Αυτό δήλωσε στο CNBC, o γγ του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindο, ο οποίος επεσήμανε ότι «ο ΟΠΕΚ προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες» στους παραγωγούς αλλά και στις διεθνείς αγορές πετρελαίου.
«Οι αποφάσεις που έλαβε ο ΟΠΕΚ, σε συνεργασία με τα μέλη του ΟΠΕΚ, κυριολεκτικά έσωσαν αυτή τη βιομηχανία από την ολική κατάρρευση» συμπλήρωσε.
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν δραματικά από το υψηλό των 114 δολ. το βαρέλι τον Ιούνιο του 2014 σε χαμηλά επίπεδα γύρω στα 27 δολάρια το βαρέλι τον Ιανουάριο του 2016, λόγω της έντονης ανισορροπίας της προσφοράς και της ζήτησης.
Τα μέλη του ΟΠΕΚ και μια ομάδα παραγωγών εκτός ΟΠΕΚ με επικεφαλής τη Ρωσία συμφώνησαν στα τέλη του 2016 να περιορίσουν την παραγωγή τους σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης της προσφοράς και της ζήτησης και των τιμών.
Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν στη συμφωνία, αλλά ωφελήθηκαν από την αύξηση των τιμών που ακολούθησε.
Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εξακολουθεί να επικρίνει τον ΟΠΕΚ, λέγοντας ότι οι τιμές είναι πολύ υψηλές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης