Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,4% οι τιμές κατοικιών τον Φεβρουάριο 2019 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,4% οι τιμές κατοικιών τον Φεβρουάριο 2019 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι τιμές κατοικιών στη Μεγάλη Βρετανία θα ενισχυθούν κατά +0,3%
Άνοδο σημείωσαν οι τιμές κατοικιών στη Μεγάλη Βρετανία, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (28/2) στοιχεία του Εθνικής Κατασκευαστικού Συλλόγου, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών κατοικιών σημείωσε άνοδος της τάξεως του +0,4% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου +0,1% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια άνοδος θα διαμορφωθεί στο +0,3%.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, οι τιμές κατοικιών της Μεγάλης Βρετανίας σημείωσαν οριακή πτώση της τάξεως του -0,1% έναντι μηνιαίας ανόδου +0,2% τον Ιανουάριο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο -0,1%.
Η μέση τιμή μίας βρετανικής κατοικίας διαμορφώθηκε στις 211,304 στερλίνες για τον Φεβρουάριο του 2019, έναντι 211,966 στερλινών τον προηγούμενο μήνα.
«Οι δείκτες δραστηριότητας της αγοράς ακινήτων, όπως ο αριθμός των συναλλαγών ακινήτων και ο αριθμός των ενηπόθηκων δανείων που εκγρίθηκαν για αγορά κατοικίας, παρέμειναν σε γενικές γραμμές σταθεροί τους τελευταίους μήνες, αλλά τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το κλίμα έχει μαλακώσει», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Συλλόγου, Robert Gardner.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα μέτρα της καταναλωτικής εμπιστοσύνης αποδυναμώθηκαν κατά την αλλαγή του έτους και οι καταμετρητές ανέφεαν περαιτέρω πτώση στις νέες αιτήσεις αφοραστών κατά την ίδια περίοδο».
«Αν και η προσφορά ακινήτων επιβραδύνθηκε, αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει μία μεικρή μετατόπιση της ισορροπίας της ζήτησης και της προσφοράς προς όφελος των αγοραστών τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε ο κ. Gardner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης