Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,8% οι τιμές εισαγωγών της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο 2019

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,8% οι τιμές εισαγωγών της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο 2019
Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018 οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία υποχώρησαν κατά -0,2%
Άνοδο σημείωσαν οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία για τον Ιανουάριο του 2019 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα σημερινά (28/2) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι τιμές των εμπορευμάτων που έρχονται από το εξωτερικό σημείωσαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +0,8% γεγονός που αποτελεί επιβράδυνση σε σχέση με το +1,6% του προηγούμενου μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η επιβράδυνση θα περιοριστεί στο +1,3%.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά -0,2% έναντι πτώσης -1,3% τον Δεκέμβριο του 2018 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,2%.
Όσον αφορά τον βασικό δείκτη τιμών εισαγωγών, από τον οποίο εξαιρούνται τα προϊόντα πετρελαίου, η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +1,1% ενώ σε μηνιαία βάση καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,3%.
Σημειώνεται ότι οι τιμές στον τομέα της ενέργειας κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο μεταξύ των προϊόντων, και συγκεκριμένα στο +1,4% ενώ αντίθετα σημείωσαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση, καθώς υποχώρησαν κατά -1,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης