Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,6% για τον χρυσό, λόγω δολαρίου - Στα 1.321,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 0,6% για τον χρυσό, λόγω δολαρίου - Στα 1.321,20 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με πτώση 0,6% ή 7,30 δολ., στα 1.321,20 δολ. δολ. ανά ουγγιά
Με πτώση έκλεισε σήμερα (27/2/2019) ο χρυσός, με τις γεωπολιτικές εντάσεις να αποτυγχάνουν να προσφέρουν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.
Οι κρίσιμες ώρες για το Brexit, η δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, και τον Νοτιοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, στο Βιετνάμ, οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας και η κλιμακούμενη κρίση στο Κασμίρ, καθορίζουν την ατζέντα των διεθνών αγορών.
Οι επενδυτές παρακολουθούν την επικίνδυνη κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας για τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, καθώς κάθε μία από τις δύο χώρες ανακοίνωσε ότι έχει καταρρίψει εχθρικά αεροσκάφη.
Η αντιπαράθεση αυτή, που ξεκίνησε χθες Τρίτη, έχει προκαλέσει ανησυχία στη διεθνή κοινότητα η οποία φοβάται μια ανοικτή σύγκρουση μεταξύ των δύο κρατών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα για την αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, μήλον της έριδος μεταξύ τους από το 1947.
Το πολύτιμο μέταλλο απέτυχε να επωφεληθεί και από τη νέα «ήπια» ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Συνεχίζοντας την κατάθεσή του στο Κογκρέσο, αυτή τη φορά ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Jerome Powell δήλωσε σήμερα ότι η Fed παρακολουθεί στενά τους πιθανούς κινδύνους για την αμερικανική οικονομία.
Ο Powell επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα θα παραμείνει «υπομονετική» για μια περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, παρακολουθώντας πώς εξελίσσεται η οικονομία.
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας.
Ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος, Robert Lighthizer, δήλωσε σήμερα ότι τα θέματα των ΗΠΑ με την Κίνα είναι «πολύ σοβαρά» για να επιλυθούν με υποσχέσεις από το Πεκίνο για την αγορά περισσότερων αμερικανικών αγαθών και οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να περιλαμβάνει έναν τρόπο εξασφάλισης ότι οι δεσμεύσεις θα εκπληρωθούν.
Πιέσεις στον χρυσό άσκησε η ήπια ενδυνάμωση του δολαρίου, το οποίο βρήκε στήριξη σε ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών κατέγραψαν σημαντική ανάκαμψη τον Ιανουάριο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 4,6%, σε μια ένδειξη ότι οι Αμερικανοί επιστρέφουν στην αγορά, πιθανώς λόγω χαμηλότερων επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια.
Από την άλλη, αύξηση, έστω οριακή 0,1%, σημείωσαν οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Δεκέμβριο του 2018.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,6% ή 7,30 δολ., στα 1.321,20 δολ. δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,1% στις 96,1 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,137 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης