ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση κατά 8,6 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα πετρελαίου

ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση κατά 8,6 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα πετρελαίου
Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 8,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως την 22η Φεβρουαρίου 2019
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, καθώς οι καθαρές εισαγωγές διολίσθησαν σε επίπεδα - ρεκόρ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (27/2/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, μετά από πέντε συνεχόμενες εβδομάδες αύξησης, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 8,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως την 22η Φεβρουαρίου 2019, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια αύξηση κατά 2,8 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια μείωση των αποθεμάτων κατά 4,2 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 304.000 βαρέλια, έναντι των προβλέψεων για μια μείωση κατά 2 εκατ. βαρέλια.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, στα 2,6 εκατ. βαρέλια -το ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο- ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 248.000 βαρέλια σε σχέση με το ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας.
Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν ισχυρά κέρδη μετά τα στοιχεία της ΕΙΑ, με το αμερικανικό αργό να καταγράφει άνοδο 3,2% στα 57,3 δολ., από 56,4 δολ. προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS