Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Καταφθάνει νέο sell off στις αγορές – Ποιος θα είναι ο καταλύτης που θα το προκαλέσει

tags :
Nomura: Καταφθάνει νέο sell off στις αγορές – Ποιος θα είναι ο καταλύτης που θα το προκαλέσει
Καμπανάκι από την πορεία της αμερικανικής αγοράς κρατικών ομολόγων
Βέβαιος ότι επέρχεται sell off στις αγορές και κυρίως στη Wall Street, εμφανίζεται ο Charlie McElligott, ειδικός στην τεχνική ανάλυση στη Nomura, λαμβάνοντας αφορμή και από την τρέχουσα αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων μεταξύ 5ετών και 30ετών αμερικανικών ομολόγων.
Παράλληλα υπογραμμίζει ότι ο ειδικός δείκτης που έχει καταρτήσει η JPMorgan, US Treasury Investor Sentiment Index, βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 6 Σεπτεμβρίου 2018, με την JPMorgan να ανακοινώνει ότι έχει, πλέον, αυξήσει τις short θέσεις της στα 10ετή αμερικανικά ομόλογα.

Ο αναλυτής της Nomura εξετάζοντας αρκετά τεχνικά σημεία στη διεθνή αγορά ομολόγων σπεύδει να υποστηρίξει ότι το πολυαναμενόμενο sell off στις αγορές δεν θα αργήσει πολύ και πιθανώς να καταφθάσει τον Μάρτιο, κάτι πάντως το οποίο θα εξαρτηθεί από αρκετά δεδομένα, είτε μακροοικονομικά είτε γεωπολιτικά.
Όσο για τον Μάρτιο, αποτελεί πάντα έναν δύσκολο μήνα για τις μετοχές όπως αποδεικνύει και το διάγραμμα που ακολουθεί, στο οποίο αποτυπώνεται η πορεία του Standard & Poor’s κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης