Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σ. Αραβία: Οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου πρέπει να συνεχιστούν και το β΄ εξάμηνο του 2019

Σ. Αραβία: Οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου πρέπει να συνεχιστούν και το β΄ εξάμηνο του 2019
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας τόνισε ότι είναι «δύσκολο να προβλέψουμε σε τι σημείο θα βρισκόμαστε τον Ιούνιο»
Στο γεγονός ότι οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας πρέπει να συνεχιστούν και για το δεύτερο εξάμηνο του 2019 αναφέρθηκε σήμερα (27/2) ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC.
Ειδικότερα, ο κ. Al-Falih τόνισε ότι οι περικοπές που έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία πρέπει να συνεχιστούν προκειμένου να υπάρξει σταθεροποίηση στην αγορά πετρελαίου, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι δύσκολο να προβλέψουμε σε τι σημείο θα βρισκόμαστε τον Ιούνιο, όταν ολοκληρωθεί η ενδιάμεση συμφωνία».
Παράλληλα, ο Σαουδάραβας υπουργός τόνισε ότι η αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω από την παραγωγή Λιβύης και Βενεζουέλας δημιουργεί πιθανούς κινδύνους στην αγορά πετρελαίου, ενώ επεσήμανε ότι η διαφάνεια στην αγορά πετρελαίου «δεν είναι ακόμα τέλεια, εξαιτίας της έλλειψης σχετικών δεδομένων».
Ερωτηθείς σχετικά με το αν ο ΟΠΕΚ θα αποφασίσει παράταση στη συμφωνία περικοπών, ο κ. Al-Falih δήλωσε ότι οι παραγωγοί «παραμένουν ευέλικτοι» και ότι «τείνουν προς την πιθανότητα επέκτασης», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η κύρια προτεραιότητα του ΟΠΕΚ είναι η παγκόσμια οικονομία και η εξασφάλιση της σταθερότητας στις αγορές».
Ο ίδιος επαίνεσε την προσπάθεια του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την αγορά, σημειώνοντας ότι «αυτές οι ενέργειες έχουν επωφελήσει επίσης και τους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ», ενώ αποκάλεσε την προσπάθεια ως «το δεύτερο καλύτερο πράγμα μετά την τελειότητα».
«Οι παραγωγοί θέλουν να αποφύγουν τη συσσώρευση των αποθεμάτων, διότι αυτό πιθανότατα να οδηγήσει σε άνοδο των τιμών του πετρελαίου και σε παγκόσμια ύφεση», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης