Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίστηκε η άνοδος στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και ΟΠΕΚ - Στο +1,8% το Brent

Συνεχίστηκε η άνοδος στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και ΟΠΕΚ - Στο +1,8% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο 2,6%
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Τετάρτη (27/2) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τη νέα πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +1,81% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,39 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +2,61% στα 56,95 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2019, στα 444,3 εκατ. βαρέλια συνολικά, με τους επενδυτές να αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.

Παράλληλα, το πετρέλαιο δέχεται στήριξη και από τις ενδείξεις του ΟΠΕΚ ότι θα συνεχίσει τις περικοπές στην παραγωγή του, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να σταματήσει την τεχνητή σύσφιγξη των αγορών.
«Τα προθεσμιακά συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύθηκαν καθώς τα μέλη του ΟΠΕΚ περέμειναν σταθερά στις σχεδιασμένες περικοπές παραγωγής, παρά την αυξημένη πίεση από τον Αμερικανό πρόεδρο Trump νωρίτερα αυτή την εβδομάδα», σχολιάζει ο Benjamin Lu της Phillip Futures.
Ωστόσο, ο αναλυτής εμπορευμάτων της Saxo Bank, Ole Hansen, επεσήμανε ότι «μέχρι στιγμής οι περικοπές στην παραγωγή ΟΠΕΚ δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν τη σύσφιγξη που χρειάζεται ώστε να στηριχθεί ένα συνεχιζόμενο ράλι».

ΕΙΑ: Πτώση στα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου

Απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, καθώς οι καθαρές εισαγωγές διολίσθησαν σε επίπεδα - ρεκόρ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (27/2/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, μετά από πέντε συνεχόμενες εβδομάδες αύξησης, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 8,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως την 22η Φεβρουαρίου 2019, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια αύξηση κατά 2,8 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια μείωση των αποθεμάτων κατά 4,2 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 304.000 βαρέλια, έναντι των προβλέψεων για μια μείωση κατά 2 εκατ. βαρέλια.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, στα 2,6 εκατ. βαρέλια -το ιστορικά χαμηλότερο επίπεδο- ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 248.000 βαρέλια σε σχέση με το ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης