Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Τσακαλώτος προστατεύει τον Στουρνάρα κόντρα στον Τσίπρα…η Attica bank και…. ο άφωνος εισαγγελέας

Ο Τσακαλώτος προστατεύει τον Στουρνάρα κόντρα στον Τσίπρα…η Attica bank και…. ο άφωνος εισαγγελέας
Και ενώ ο Στουρνάρας βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο για πολλοστή φορά…η επιστολή του Σπύρου Παντελιά της ΤτΕ – προφανώς κατ’ εντολή Στουρνάρα – προς τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη Πρόεδρο της Attica bank…. αποτελεί προσβολή
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δεν είναι επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής που εποπτεύει το τραπεζικό σύστημα και παρακολουθεί την πορεία της οικονομίας.
Είναι πολιτικά διορισμένος και χρησιμοποιεί την θεσμική του θέση για να κάνει παιχνίδια υποτιμητικά για το τραπεζικό σύστημα, καταστρατηγώντας την διαφάνεια και προβαίνοντας σε κινήσεις που μειώνουν και προσβάλλουν τον θεσμό της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο ρόλος του διοικητής της ΤτΕ στις τελικές επιλογές των διοικήσεων των μεγάλων συστημικών τραπεζών αποδείχθηκε καθοριστικός, διαμόρφωσε την ατζέντα παραβιάζοντας τα θεσμικά όρια της κεντρικής τράπεζας και επέβαλλε σε κάποιες περιπτώσεις φίλα προσκείμενες διοικήσεις.
Μετά τον διασυρμό του ως διοικητής της ΤτΕ ο Γιάννης Στουρνάρας ως κλαίουσα παρθένα όταν κλήθηκε από τον εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις για τα περί ηχογράφησης από τον ακατονόμαστο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη φέρεται να δήλωσε ότι…ο ίδιος δεν συναίνεσε.
Δηλαδή ο Γιάννης Στουρνάρας ενημερώθηκε από τον Πολάκη ότι ηχογραφεί την συνομιλία και μετά από 20 λεπτά τηλεφωνικής επικοινωνίας όπου ειπώθηκαν οι γνωστοί διάλογοι… ο Στουρνάρας αντέδρασε ότι δεν συναίνεσε στην ηχογράφηση.
Προφανώς και ο εισαγγελέας θα έμεινε άφωνος με τα ακατανόητα επιχειρήματα Στουρνάρα που είναι ενάντια στην λογική…
Όμως έχει σημασία γιατί ο Στουρνάρας προσπαθεί να βρεθεί στο επίκεντρο…
Μήπως – λέμε μήπως δεν το γνωρίζουμε υποθέτουμε – γνωρίζει ότι προσεχώς μπορεί ο ίδιος και μέλη της οικογένειας του θα κληθούν από την δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis ή μήπως θα ασκηθούν διώξεις – και λέμε – ίσως ο Στουρνάρας να επιχειρεί να εμφανιστεί θύμα πολιτικής δίωξης και πλεκτάνης;
Λέμε δεν γνωρίζουμε, υποθέσεις κάνουμε αλλά έχει σημασία να εμφανίζεται ο Στουρνάρας ως το θύμα…προσβάλλει την νοημοσύνη όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει καταπατήσει την θεσμική του ιδιότητα και διασύρει προσωπικότητες.
Όμως πως έχει καταφέρει ο Στουρνάρας και επιβιώνει σε ένα τόσο τοξικό γιαυτόν περιβάλλον;
Όχι δεν τον προστατεύει ο M. Draghi ο διοικητής της ΕΚΤ ο ίδιος αρνήθηκε να βγάλει ανακοίνωση όταν την ζήτησε ο Στουρνάρας για την υπόθεση Πολάκη.
Αυτός που προστατεύει τον Στουρνάρα ονομάζεται Ευκλείδης Τσακαλώτος ο υπουργός οικονομικών ο οποίος φαίνεται ότι πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα και κόντρα στον Τσίπρα.
Ο Τσακαλώτος έχει διαδραματίσει ρόλο τουλάχιστον θεσμικά απρεπή να προστατεύει κάποιον ο οποίος έχει παραβιάσει συστηματικά και απροκάλυπτα τον θεσμικό του ρόλο παίζοντας πολιτικά και προσωπικά παιχνίδια.
Ο Στουρνάρας χρησιμοποιεί τον θεσμικό του ρόλο για προσωπικά του συμφέροντα και φιλοδοξίες, δεν αναφερόμαστε σε οικονομικό δόλο αλλά σε αντιθεσμική συμπεριφορά.
Ο Τσακαλώτος ας μην κάνει τον ανήξερο ότι δεν ήξερε…
Και ενώ ο Στουρνάρας βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο για πολλοστή φορά…η επιστολή του Σπύρου Παντελιά του διευθυντή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – προφανώς κατ’ εντολή Στουρνάρα – προς τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη Πρόεδρο της Attica bank…. αποτελεί τουλάχιστον προσβολή στον θεσμικό ρόλο της ΤτΕ.
Ο Παντελιάς τον οποίο περιμάζεψε από τα επαγγελματικά αζήτητα ο Γιώργος Προβόπουλος, ο άνθρωπος που από όποια τράπεζα πέρασε αυτή χρεοκόπησε…είναι ο διευθυντής χρηματοπιστωτικής σταθερότητας…
Προφανώς αυτό αποτελεί ύβρις.
Ο Σπύρος Παντελιάς έστειλε επιστολή στον Παναγιώτη Ρουμελιώτη τον πρόεδρο της Attica bank και του ανέφερε τα εξής…
Ότι πρέπει να έρθει για ακρόαση στις 4 Μαρτίου 2019 στην ΤτΕ γιατί λειτουργεί ως εκτελεστικός – ο πρόεδρος δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες στις τράπεζες – ότι δεν έχει συμβάλλει στην ηρεμία στο εσωτερικό του διοικητικού συμβουλίου της Attica bank και ότι δεν έχει αξιοπιστία να παραμείνει Πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο.
Ο βασικός λόγος που η ΤτΕ θέλει να πλήξει τον Ρουμελιώτη είναι ένας και μοναδικός….επειδή ο Τσίπρας ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο Ρουμελιώτης θα παραμείνει Πρόεδρος στην Atica bank κόντρα στα σχέδια της Κεντρικής Τράπεζας θέλει με κάθε τρόπο να τον εξοντώσει…
Ο Στουρνάρας προσπαθεί με κάθε μέσο και τρόπο να πλήξει τον Ρουμελιώτη για να πλήξει έτσι τον Τσίπρα… τα πολιτικά παιχνίδια του κεντρικού τραπεζίτη είναι ανεπίτρεπτα, απαράδεκτα.
Οι πολιτικές δολοπλοκίες του Στουρνάρα προσβάλλουν τον θεσμικό ρόλο της ΤτΕ.
Η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Σπύρος Παντελιάς ως διευθυντής της Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τι έκαναν για τα δάνεια Καλογρίτσα;
Τι έκαναν για την υπόθεση του Artemis 1 της πρώτης τιτλοποίησης 1,31 δισεκ. που καρκινοβατεί;
Τι έκαναν για τα 30 εκατ πρόβλεψη που έχει πάρει η Attica bank για το Artemis 1;
Όλοι ασχολούνται με το θέατρο του Πολάκη και του Στουρνάρα με τα 100 χιλιάδες ευρώ και εδώ κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα ένα πρόγραμμα 1,31 δισεκ. και σφυρίζουν αδιάφορα.
Η Attica bank βρίσκεται ξανά στα όρια…και η Τράπεζα της Ελλάδος ρίχνει την ευθύνη στον μη εκτελεστικό Πρόεδρο… αυτόν που ζήτησε να συνταχθεί πόρισμα για την υπόθεση Καλογρίτσα.
Κάτι θέλει να κρύψει η ΤτΕ και προσπαθεί να εξοντώσει τον πρόεδρο της Attica bank…πέραν από την θεσμική της ανεπάρκεια θέλει να κρύψει και κάτι άλλο η Τράπεζα της Ελλάδος;
Ερωτούμε…

Τι θα μπορούσε να πράξει η ΤτΕ στην περίπτωση της Attica bank;

Τι θα μπορούσε να κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος μετά την ακρόαση του Προέδρου της Attica bank;
1)Να ζητήσει από τον Ρουμελιώτη να υποβάλλει την παραίτηση του αν και δεν μπορεί άμεσα αλλά έμμεσα να τον οδηγήσει- εξωθήσει σε παραίτηση.
2)Να του κάνει συστάσεις
3)Να του αφαιρέσει το fit and proper δηλαδή την καταλληλότητα να είναι επικεφαλής διοικητικού συμβουλίου….
Ο αγώνας που θα δώσει ο Στουρνάρας θα είναι ένας....να εξοντώσει τον Ρουμελιώτη από την Attica bank να τον οδηγήσει σε παραίτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης