Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mersch: Η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να προωθήσει το σύστημα πληρωμών της

tags :
Mersch: Η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να προωθήσει το σύστημα πληρωμών της
H ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να προωθήσει το σύστημα άμεσων πληρωμών της, ακόμη και μέσω ρυθμιστικών κινήσεων, δήλωσε ο Yves Mersch
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι αποφασισμένη να προωθήσει το σύστημα άμεσων πληρωμών που παρουσίασε την περασμένη χρονιά μέσω ρυθμιστικών κινήσεων, αν η υπηρεσία δεν καταφέρει να εξαπλωθεί μέσω της συνεργασίας με τη βιομηχανία, δήλωσε σήμερα (26/2/2019) ο Yves Mersch, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.
«Θα το κάνουμε είτε μέσω των συνεργατικών μας προσπαθειών με τη βιομηχανία ή θα το κάνουμε μέσω του ρυθμιστικού μας ρόλου», ανέφερε ο Mersch σε συνέδριο στο Βερολίνο.
Σημειώνεται ότι το σύστημα «Target Instant Payment Settlement (TIPS)» της ΕΚΤ επιτρέπει σε άτομα και εταιρείες στην Ευρώπη να ανταλλάσσουν ευρώ εντός δευτερολέπτων και ανεξάρτητα από το ωράριο λειτουργίας της τοπικής τράπεζας.
Η υπηρεσία θεωρείται άμεσος ανταγωνιστής σε αμερικανικές εταιρείες, όπως η PayPal, η Google, το Facebook και η Amazon, αλλά και η κινεζική Alibaba και η Tencent, που αυτή τη στιγμή κυριαρχούν στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης