Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard Chartered: Κατά +5,5% αυξήθηκαν τα κέρδη για το σύνολο του 2018, στα 2,5 δισ. δολ. - Στα 15 δισ. δολ. τα έσοδα

Standard Chartered: Κατά +5,5% αυξήθηκαν τα κέρδη για το σύνολο του 2018, στα 2,5 δισ. δολ. - Στα 15 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα λειτουργικά έσοδα της βρετανικής τράπεζας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +5% στα 15 δισ. δολ.
Άνοδο της τάξεως του +5,5% κατέγραψαν τα κέρδη της βρετανικής πολυεθνικής τράπεζας Standard Chartered για το σύνολο του 2018, εν μέσω αύξησης στα περιθώρια επιτοκίου και χαμηλότερων τελών για επισφαλή δάνεια.
Ειδικότερα, κέρδη «μετά την πρόβλεψη κανονιστικών θεμάτων, αναδιαρθρόσεων και άλλων στοιχείων» διαμορφώθηκαν στα 2,5 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που τα προ φόρων κέρδη κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +28% στα 3,9 δισ. δολ.
Παράλληλα, τα λειτουργικά έσοδα της τράπεζας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +5% σε σύγκριση με το 2017, στα 15 δισ. δολ. ενώ τα λειτουργικά έξοδα για το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκαν στα 10,46 δισ. δολ.
Μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, η Standard Chartered ανακοίνωσε μέρισμα ύψους 0,15 δολ. ανά μετοχή, γεγονός που αποτελεί αύξηση κατά +36% σε σχέση με το 2017 και τα 0,11 δολ. ανά μετοχή.
H Standard Chartered δήλωσε επίσης ότι αναμένει η ετήσια αύξηση των εσόδων να παραμείνει στο 5% με 7%, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Bill Winters, δήλωσε ότι «έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο που εξασφαλίζει τα θεμέλια της επιχείρησης από το 2015, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα τρίτο διαδοχικό έτος αύξησης των κερδών».
«Οι ανανεωμένες μας προτεραιότητες που ανακοινώθηκαν σήμερα θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση της πραγματικής αξίας του franchise», επεσήμανε ο CEO της Standard Chartered, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα υπολογίζεται «όχι μόνο σε νομισματικούς όρους, αλλα επίσης στον θετικό αντίκτυπο προς τους πελάτες μας, τους ενδιαφερόμενους και τις κοινότητες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης