Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για τις ευρωεκλογές - Ο Τσακαλώτος, οι «53» και η «Γέφυρα»

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία  για τις ευρωεκλογές - Ο Τσακαλώτος, οι «53» και η «Γέφυρα»
Και νέες πρωτοβουλίες Τσίπρα για προσέγγιση στην Κεντροαριστερά
(upd) Στο φουλ δουλεύουν οι κομματικές μηχανές της κυβέρνησης η οποία κινείται σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου καθώς απομένουν τρεις μήνες μέχρις ότου στηθούν κάλπες τουλάχιστον σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου βρίσκεται σε εξέλιξη,  με θέμα τις ευρωεκλογές και την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής η οποία αναμένεται να συνεδριάσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο κι εκεί θα τεθεί ένα μεγάλο ζήτημα κι ένα δίλημμα.
Με αυτό το σκεπτικό, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο χωρίς να έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το Μέγαρο Μαξίμου το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών.
Ήδη το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να συσπειρώσει τον κόσμο και ταυτόχρονα να διευρύνει το εκλογικό ακροατήριο και την εκλογική επιρροή προσδοκώντας οι προσεχείς δημοσκοπήσεις να το φέρουν σε καλύτερη θέση.
Άλλωστε από τις μετρήσεις των δημοσκοπήσεων το επόμενο διάστημα είναι πιθανόν να κριθεί αν οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, τον Μάιο ή ακόμη νωρίτερα.
Στο δρόμο προς τις κάλπες, το άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά συνεχίζει να αποτελεί ζητούμενο για την κυβέρνηση ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν δύο σχολές στο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορετικές προσεγγίσεις για το εν λόγω θέμα.
Από τη μία πλευρά είναι οι υπέρμαχοι του προοδευτικού πόλου που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε αυτούς συγκαταλέγονται ο Νίκος Παππάς, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης που ήταν και ο εμπνευστής αυτής της ιστορίας αλλά και ο Χρήστος Σπίρτζης.
Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι αποτελούν και τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει να προσεγγίσουν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ και να προχωρήσουν και σε πιθανές νέες μεταγραφές.
Στον αντίποδα βρίσκεται η μεγαλύτερη εσωκομματική δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ, η ομάδα των «53+».
Εκεί, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και ο Νίκος Φίλης θεωρούν ότι το κόμμα πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες του, στην αριστερή του φιλοσοφία και να μην πασοκοποιηθεί.
Οι  «53+» εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να κάνει ανοίγματα σε πρόσωπα που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πολιτική τους και η εκλογική τους επιβίωση, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά κομματικά στελέχη.
Σε κάθε περίπτωση, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης υπάρχουν προσδοκίες αλίευσης στελεχών από το χώρο της Κεντροαριστεράς, ακόμα και του ΚΙΝΑΛ.
Παρά το γεγονός ότι τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Κώστας Λαλιώτης λίγο νωρίτερα διέψευσαν τα σενάρια συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα.
Από το κυβερνητικό στρατόπεδο το σχέδιο δεν έχει εγκαταλειφθεί και συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον.
Καθώς θα κληθούν όλοι να διαλέξουν στρατόπεδο και όπως σημειώνουν κομματικά στελέχη, για να μην έρθουν δυσάρεστες εκπλήξεις στις ευρωεκλογές από το αποτέλεσμά τους πρέπει να συγκροτηθεί ένα προοδευτικό μέτωπο απέναντι στις ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις.
Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό εκδηλώθηκε η πρωτοβουλία «ΓΕΦΥΡΑ» με προσωπικότητες από το χώρο της Κεντροαριστεράς στην παρουσίαση της οποίας έδωσαν το παρόν κυβερνητικά στελέχη.
Ανάμεσά τους ο Πάνος Σκουρλέτης,  ο Νίκος Βούτσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αλλά και ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Το Μαξίμου καταγράφει αυτές τις πρωτοβουλίες πριν εκδηλώσει τις δικές του σε διεθνές και ελληνικό επίπεδο.

Η ειρωνεία Τσακαλώτου για τη «μυστική» συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ

Με ένα ειρωνικό σχόλιο στο Twitter απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στα περί μυστικής συνάντησης στο υπουργείο, με σκοπό προεκλογικά… μαγειρέματα.
«Όλες οι μυστικές συναντήσεις γίνονται στο υπουργείο Οικονομικών.
Εφόσον όμως το επιτρέπει ο καιρός, θα γίνονται στην πλατεία Συντάγματος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ευ. Τσακαλώτος.
Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή στελεχών των «53», εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας εν όψει των ευρωεκλογών.
Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, καθώς και στελέχη των "53".
Τα στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη «έπεσαν» πάνω στους δημοσιογράφους με τη Θεανώ Φωτίου να αναφέρει αστειευόμενη «ποια συνάντηση; Εγώ φτιάχνω τα γεμιστά!».




Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης