Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,3% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» σε ΗΠΑ - Κίνα - Στα 1.329,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 0,3% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» σε ΗΠΑ - Κίνα - Στα 1.329,50 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με πτώση 0,3% ή 3,30 δολ., στα 1.329,50 δολ. δολ. ανά ουγγιά
Με μικρή πτώση έκλεισε σήμερα (25/2/2019) ο χρυσός, καθώς οι θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας για το εμπόριο έστρεψαν τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets, όπως οι μετοχές.
Χθες (24/2) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εξέφρασε την πρόθεσή του να καθυστερήσει την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, επικαλούμενος την «σημαντική πρόοδο» που έχει σημειωθεί στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο, με τον ίδιο να αναμένει ότι οι δύο χώρες θα καταλήξουν σε συμφωνία.
Σήμερα, ο Trump δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ κοντά στην επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, ενώ ανέφερε ακόμη ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνάντηση κορυφής με τον Κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping, για την υπογραφή της.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,3% ή 3,30 δολ., στα 1.329,50 δολ. δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε οριακά στις 96,5 μονάδες.
Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2%, στο 1,136 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε άνοδο 0,3%, στο 1,309 δολ., στον απόηχο ανακοίνωσης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος ότι θα στηρίξει μια τροπολογία υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,8%.
Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο του 2019, τα οποία αναμένεται επίσης να έχουν επίδραση στις αγορές.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» στρέφονται στη διήμερη κατάθεση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, στο Κογκρέσο, σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ και τα σχέδια για τη νομισματική πολιτική της τράπεζας.
Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, εξέφρασε σε συνέντευξή του στη «Wall Street Journal» την εκτίμηση ότι υπάρχει περιθώριο για έναν ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, συμπεριλαμβανομένης μίας αύξησης φέτος και άλλης μίας το 2020.
«Εφόσον η οικονομία λειτουργεί καλά... και δεν έχουμε ενδείξεις ότι οι κινήσεις μας συρρικνώνουν την οικονομία, νομίζω ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για να προχωρήσουμε» με έναν πολύ αργό ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, δήλωσε ο Bostic.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης