Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Μεταξύ ύφεσης και στασιμότητας η οικονομία - Η ΕΕ δεν θα ζητήσει αλλαγές στον προϋπολογισμό

Tria (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Μεταξύ ύφεσης και στασιμότητας η οικονομία - Η ΕΕ δεν θα ζητήσει αλλαγές στον προϋπολογισμό
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Ιταλίας μειώθηκε κατά 0,2% στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, μετά από μία μείωση 0,1% στο τρίτο τρίμηνο
Την εκτίμηση ότι η ΕΕ δεν θα ζητήσει αναθεώρηση του ιταλικού προϋπολογισμού εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giovanni Tria.
«Η ΕΕ δεν αναμένεται να ζητήσει να γίνουν διορθώσεις στον προϋπολογισμό» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovannia Tria, ο οποίος συμπλήρωσε «η οικονομία της Ιταλίας είναι μεταξύ ύφεσης και στασιμότητας».
Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική οικονομία συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στο τέλος του 2018, εισερχόμενη σε ύφεση, κάτι που αποτελεί πλήγμα για τη νέα αντισυστημική κυβέρνηση της χώρας.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Ιταλίας μειώθηκε κατά 0,2% στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, μετά από μία μείωση 0,1% στο τρίτο τρίμηνο, ενώ αυξήθηκε 0,1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία (ISTAT).
Η μείωση του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου.
Η μέση πρόβλεψη αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Reuters ήταν για μείωση του ΑΕΠ κατά 0,1% στο τρίμηνο και για αύξησή του κατά 0,3% σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης