Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκκαθαρίσεων συνέχεια στην Τουρκία - Εντάλματα σύλληψης σε βάρος 100 στρατιωτικών

Εκκαθαρίσεων συνέχεια στην Τουρκία - Εντάλματα σύλληψης σε βάρος 100 στρατιωτικών
Εκκαθαρίσεων συνέχεια στην Τουρκία 
Εντάλματα σύλληψης σε βάρος στρατιωτικών ως ύποπτων για σύνδεση με τον Fethullah Gulen εξέδωσαν σήμερα (25/2) οι αρχές της Τουρκίας, όπως γνωστοποίησε το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας.
Τα εντάλματα εκδόθηκαν εναντίον 100 στρατιωτικών του στρατού ξηράς, εκ των οποίων 43 υπολοχαγοί και 50 λοχίες, καθώς και ενός πολίτη που εργάζεται στο υπουργείο Εμπορίου, διευκρινίσθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα.
Άλλα εννέα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν εξάλλου σε βάρος εννέα προσώπων που εργάζονται στο υπουργείο Υγείας ή σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οκτώ συνελήφθησαν ήδη.
Οι καταζητούμενοι είναι ύποπτοι για σχέσεις με την αδελφότητα του ιεροκήρυκα Fethullah Gulen, ο οποίος ζει εδώ και περίπου 20 χρόνια στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι τουρκικές αρχές τον κατηγορούν ότι δημιούργησε ένα «παράλληλο Κράτος» στους τουρκικούς θεσμούς με στόχο να ανατρέψει την κυβέρνηση και πως ήταν ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.
Ο Fethullah Gulen αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα και υποστηρίζει ότι διευθύνει ένα ειρηνικό δίκτυο μη κυβερνητικών οργανώσεων και σχολείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης