Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά 10 μηνών παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,03% και τα 1.332,45 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλά 10 μηνών παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,03% και τα 1.332,45 δολ. ανά ουγγιά
Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,13% στις 96,23 μονάδες
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Δευτέρα (25/2) ο χρυσός, δεχόμενος στήριξη από την πτώση του αμερικανικού δολαρίου, εν αναμονή των εξελίξεων στις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαρτίου 2019 καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στα 1.332,45 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα μηνών.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,13% στις 96,23 μονάδες.
Χθες (24/2) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εξέφρασε την πρόθεσή του να καθστερήσει την αύξηση των δασμών στις εισαγωγέρς κινεζικών αγαθών, επικαλούμενος την «σημαντική πρόοδο» που έχει σημειωθεί στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο, με τον ίδιο να αναμένει ότι οι δύο χώρες θα καταλήξουν σε συμφωνία.
Αργότερα εντός της εβδομάδας, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο του 2018, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν επιβράδυνση στο 2,4% έναντι 3,4% το προηγούμενο τρίμηνο.
Επιπλέον, η ομιλίου το προέδρου της Fed Jerome Powell για τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ και τα σχέδια για τη νομισματική πολιτική της τράπεζας, αναμένεται να βρεθεί επίσης στο επίκεντρο κατά την τρέχουσα εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης