Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο λόγω Trump και ΟΠΕΚ - Πτώση -3,64% για το Brent

Ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο λόγω Trump και ΟΠΕΚ - Πτώση -3,64% για το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε απώλειες της τάξεως του -3,34%
Ισχυρή πτώση σημείωσε σήμερα Δευτέρα (25/2) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την αύξηση στην παραγωγή και τις εξαγωγές των ΗΠΑ, γεγονός που αντισταθμίζει τις περικοπές του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας.
Παράλληλα οι πιέσεις ενισχύθηκαν μετά από νέες δηλώσεις του Donald Trump ενάντια στον ΟΠΕΚ και στην ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω αύξηση της παραγωγής του καρτέλ

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent είχε πτώση της τάξεως του -3,64% στα 64,68 δολ. ανά βαρέλι, υποχωρώντας ισχρυά από τα  67,73 δολ. ανά βαρέλι τα οποία άγγιξε την περασμένη εβδομάδα και τα οποία αποτελούν την υψηλότερη τιμή από τις 16 Νοεμβρίου 2018.

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε -3,34% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 55,35 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας σκαρφαλώσει την προηγούμενη εβδομάδα στα 57,81 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία επίσης αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Νοεμβρίου του περασμένου έτους.

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ έφθασε τα 12 εκατ. βαρέλια ημερησίως, τα οποία και αποτελούν ρεκόρ για τη χώρα, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως των 2 εκατ. βαρελιών σε σύγκριση με τις αρχές του 2018.
Όσον αφορά τις εξαγωγές των ΗΠΑ, σημειώθηκε άνοδο στα 3,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως για τον Φεβρουάριο του 2019, όγκος που αποτελεί επίσης ρεκόρ για την Ουάσιγκτον.
Ωστόσο, οι περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, καθώς και η μείωση στις εξαγωγές του Ιράν και της Βενεζουέλας αποτρέπουν μία περαιτέρω πτώση στις τιμές του «μαύρου χρυσού», διατηρώντας το πετρέλαιο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης