Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ για την Κεντροαριστερά και ασφυκτικό πρέσινγκ στο δρόμο προς τις εκλογές

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ για την Κεντροαριστερά και ασφυκτικό πρέσινγκ στο δρόμο προς τις εκλογές
Δύο εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να οδηγήσουν το θερμόμετρο στο «κόκκινο».
Μαίνεται ο πόλεμος για την πρωτοκαθεδρία στην Κεντροαριστερά καθώς η κινητικότητα και η μάχη των κομμάτων για το Κέντρο συνεχίζεται όπως και οι εκατέρωθεν βολές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής
Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες, δύο εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να οδηγήσουν το θερμόμετρο στο «κόκκινο».
Σήμερα το βράδυ, η κίνηση πολιτών «ΓΕΦΥΡΑ» θα παρουσιάσει κείμενο για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων ενώ στις 4 Μαρτίου οι Ευρωσοσιαλιστές πραγματοποιούν εκδήλωση στην Αθήνα στην οποία είχε αρνηθεί να συμμετάσχει το Κίνημα Αλλαγής.
Οι πρωτοβουλίες για τις εν λόγω κινήσεις λαμβάνονται από το Μέγαρο Μαξίμου και επί της ουσίας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.  
Σε κάθε περίπτωση, με αυτές τις εκδηλώσεις που ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα (25/2), από το κυβερνητικό στρατόπεδο στοχεύουν στην προσέλκυση στελεχών, προσωπικοτήτων, πολιτικών και πολιτευτών, τόσο πρώην όσο και εν ενεργεία οι οποίοι θα συστρατευτούν σε αυτό το προοδευτικό μέτωπο.
Το οποίο θα βρίσκεται απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Μάλιστα, από το κυβερνών κόμμα εγκαλούν το Κίνημα Αλλαγής και όλα τα στελέχη του, ότι ίσες αποστάσεις από τη μία αλλά στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη δεν μπορεί να στηθεί και αυτό δεν μπορεί να λέγεται προοδευτικό μέτωπο.
Βέβαια, το πρέσινγκ από την πλευρά της κυβέρνησης προς το Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να συνεχιστεί στην πορεία προς τις εκλογές.
Επιπροσθέτως, στην κυβέρνηση αναμένουν τη στάση που θα κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής στα νομοθετήματα που θα έρθουν στη Βουλή το επόμενο διάστημα.
Πάντως, στην άλλη όχθη, στο Κίνημα Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά βλέπει συσπείρωση.
Μάλιστα, όπως τονίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την προσχώρηση του Θάνου Μωραΐτη και του Άγγελου Τόλκα στο υπουργικό συμβούλιο, όχι μόνο δεν διακρίνουν φθορά αλλά εντοπίζουν συσπείρωση.
Φεύγει ένας, χίλιοι έρχονται ή επιστρέφουν, αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ΚΙΝΑΛ με την κόντρα ανάμεσα στα δύο κόμματα να δίνει τη σκυτάλη πλέον και στην προσωπική αντιπαράθεση ανάμεσα σε Φώφη Γεννηματά και Αλέξη Τσίπρα με πολύ αιχμηρές απαντήσεις.
Για του λόγου το αληθές, η κ. Γεννηματά την Κυριακή, ασκώντας δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα τον κατηγόρησε ως δημιουργό της νέας Δεξιάς και πολιτικό χορηγό της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς ενώ τόνισε ότι βρίσκεται σε απόγνωση πάνω στη γέφυρα των στεναγμών.
Δεν μπορεί να νοείται προοδευτικό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν από το Κίνημα Αλλαγής, από τη στιγμή που έχει στήσει τη νέα δεξιά, συγκυβερνώντας με την καραμανλική συνιστώσα.

ΝΔ: Άσφαιρο το άνοιγμα Τσίπρα προς την Κεντροαριστερά

Την ίδια ώρα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση εντάσσει στην στρατηγική της την οργανική διασύνδεσή της ΝΔ με το χώρο της Κεντροαριστεράς.
Αυτό καταφάνηκε σε επίπεδο προσώπων και την προηγούμενη εβδομάδα με την ανακοίνωση του πρώτου κύματος υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος στους οποίους συγκαταλέγονται η Καλυψώ Γούλα, ο Αλέξανδρος Μαλλιάς και ο Παύλος Ελευθεριάδης σηματοδοτώντας το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον χώρο του Κέντρου.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, άλλωστε αναμένονται κι άλλες αντίστοιχες κινήσεις από τη ΝΔ τόσο στα ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές όσο και σε αυτά για τις εθνικές εκλογές.
Στο μεταξύ, στην Πειραιώς μελετούν πολύ προσεκτικά τα δημοσκοπικά ευρήματα που παρακολουθούν από τις κυλιόμενες έρευνες που διεξάγονται.
Είναι αξιοσημείωτο, υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί εδώ και πολύ καιρό, άνετο προβάδισμα τόσο στην καταλληλότητα όσο και στους περισσότερους ποιοτικούς δείκτες.
Ενώ χαρακτηρίζουν «άσφαιρο» το άνοιγμα το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα προς το χώρο της Κεντροαριστεράς καθώς όπως σημειώνουν, συμπεριφορές τύπου Πολάκη που δεν αποδοκιμάζονται, δεν συνάδουν με το ήθος και το ύφος της Κεντροαριστεράς.
Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης