Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fink (BlackRock): Σε επιφυλακή όλες οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο εξαιτίας της βρετανικής ανευθυνότητας με το Brexit

Fink (BlackRock): Σε επιφυλακή όλες οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο εξαιτίας της βρετανικής ανευθυνότητας με το Brexit
«Το Brexit είναι ένα άμεσο πρόβλημα και είναι ένα πρόβλημα για όλες τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο επικεφαλής της BlackRock
Ως έναν τεράστιο πονοκέφαλο για τον επιχειρηματικό κόσμο χαρακτηρίζει το Brexit ο επικεφαλής της BlackRock, Larry Fink.
Μιλώντας στο CNBC ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, εκφράζει τη δυσφορία του γύρω από τις εξελίξεις και το πώς σχεδιάζεται η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
«Το Brexit είναι ένα άμεσο πρόβλημα και είναι ένα πρόβλημα που είναι ειλικρινά ενοχλητικό για όλους τους οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα στον κόσμο σήμερα», σημείωσε.
«Η ανευθυνότητα αυτή τη στιγμή του Ηνωμένου Βασιλείου για την επίτευξη μίας συμφωνίας θέτει κάθε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα ανά τον κόσμο σε επιφυλακή», τόνισε ο Fink.
«Ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα από ό, τι φανταστήκαμε πως έπρεπε να κάνουμε για να αρχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση του Brexit», υπογράμμισε ο επικεφαλής της BlackRock.
Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, αλλά το βρετανικό κοινοβούλιο δεν έχει ακόμη συμφωνήσει, πόσο μάλλον να επικυρώσει, τη συμφωνία Brexit της πρωθυπουργού Theresa May.
Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες η Βρετανία να εγκαταλείψει την ΕΕ, χωρίς συγκεκριμένη συμφωνία για τους μελλοντικούς δεσμούς.
«Λοιπόν μόνο λόγω της έλλειψης κατανόησης της κατεύθυνσής του Brexit, αναγκάζονται όλες οι επιχειρήσεις να προετοιμαστούν καλύτερα και πιστεύω ότι αυτό δεν είναι καλό αποτέλεσμα για το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Fink.
«Καταστρώνουμε ήδη σχέδια για τη μεταφορά δραστηριοτήτων της επιχείρησης μας στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ και αυτό υποδηλώνει ένα μικρότερο μέλλον στο Ηνωμένο Βασίλειο για κάθε ιδιωτική επιχείρηση», είπε με νόημα ο Fink.  
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης