Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η ΕΕ απέρριψε την εμπορική συνεργασία με τις χώρες της Mercosur - Στρέφεται στην αμερικανική αγορά

Reuters: Η ΕΕ απέρριψε την εμπορική συνεργασία με τις χώρες της Mercosur - Στρέφεται στην αμερικανική αγορά
Yπάρχουν πολιτικοί λόγοι στις χώρες της Mercosur που εμποδίζουν την καλή συνεργασία με την ΕΕ
Απέρριψε την εμπορική συμφωνία με την τη Mercosur η Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή τα μέλη του νοτιοαμερικανικού μπλοκ δεν τήρησαν παλαιότερες συμφωνίες. Ωστόσο η ΕΕ αναμένεται να αποδεχθεί το αίτημα των ΗΠΑ για μεγαλύτερο μερίδιο ποσοστώσεων εισαγωγής βοείου κρέατος εντός εβδομάδων.
«Δεν είμαστε πλέον κοντά σε μια συμφωνία επειδή υπήρξε μη τήρηση των συμφωνιών εκ μέρους των χωρών της Mercosur σε σχέση με ορισμένα προϊόντα για τα οποία είχαμε υπογράψει συμφωνίες το 2017», δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για τη γεωργία Phil Hogan.
«Λυπάμαι πολύ για αυτό, αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν πολιτικοί λόγοι στις χώρες της Mercosur που εμποδίζουν την καλή συνεργασία με την ΕΕ» υπογράμμισε ο ευρωπαίος Επίτροπος.
Η Γερμανίδα καγκελάριος A. Merkel δήλωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι η νέα κυβέρνηση της Βραζιλίας του Προέδρου Jair Bolsonaro θα καταστήσει πιο δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας στις μακρόχρονες συνομιλίες με τη Mercosur, η οποία περιλαμβάνει επίσης την Αργεντινή, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη.
Ο όμιλος της Νότιας Αμερικής πιέζει για μεγαλύτερη πρόσβαση στην ΕΕ για τις γεωργικές εξαγωγές του, κυρίως το βόειο κρέας. Η Βραζιλία έχει κατηγορήσει την ΕΕ ότι είναι προστατευτική όσον αφορά τη γεωργία.
Η ΕΕ αναζητούσε συνεργασία με τις χώρες της Mercosur μεταξύ άλλων στον τομέα των αυτοκινητοβιομηχανιών, της ναυτιλίας, των γαλακτοκομικών κι άλλων προϊόντων.
Όσον αφορά το αίτημα των ΗΠΑ για μεγαλύτερο μερίδιο ποσοστώσεων εισαγωγής 45.000 τόνων στην ΕΕ για το βόειο κρέας, ο Ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε ότι αναμένει να διευθετηθεί σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης