Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μοrgan Stanley: 1 στους 2 επενδυτές βλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε ορίζοντα 3ετίας... - Γιατί η επενδυτική κοινότητα αποστρέφεται τις ευρωπαϊκές τράπεζες;

Μοrgan Stanley: 1 στους 2 επενδυτές βλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε ορίζοντα 3ετίας... - Γιατί η επενδυτική κοινότητα αποστρέφεται τις ευρωπαϊκές τράπεζες;
Ένας στους δύο επενδυτές χαρακτηρίζει πιθανή την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ σε βάθος 3ετίας, όπως προκύπτει από την τελευταία 14σέλιδη έκθεση της Μοrgan Stanley με τίτλο "Banks/Div Fins".
Ειδικότερα, στο ερώτημα του οίκου προς τους επενδυτές "θεωρείτε πως η Ελλάδα θα εξακολουθεί να είναι μέλος του ευρώ σε 3 χρόνια απο τώρα;", το 52% των επενδυτών απαντούν "όχι" και το 48% "ναι".
Αιτία; Η έλλειψη εμπιστοσύνης στις προσπάθειες των Ευρωπαίων ηγετών για τη διάσωση της χώρας και κατ' επέκταση για την ανάσχεση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Παράλληλα, ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό των επενδυτών που συμμετείχαν στη μελέτη της Morgan Stanley - ήτοι το 72% - αναμένει μια αναδιάρθρωση του πορτογαλικού χρέους... αλά ελληνικά, προβλέποντας πως αργά ή γρήγορα η γειτονική Πορτογαλία θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του οίκου, η συστημική στήριξη προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα παραμείνει εξαιρετικά υψηλή σε ορίζοντα 3ετίας. Το 62% των επενδυτών προβλέπει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χορηγήσει νέα "ανάσα" ρευστότητας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες στο μέλλον, μεταξύ του εύρους των 500 δισ. ευρώ και 1,5 τρις ευρώ.  
"Οι επενδυτές δεν αποστρέφονται την αγορά ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών, καθώς τις χαρακτηρίζουν εξαιρετικά φθηνές, ενώ ταυτόχρονα βλέπουν και προοπτικές κυκλικής ανάκαμψης των αποδόσεων τους. Ωστόσο, αυτό που τους ανησυχεί είναι τι κρύβει η επόμενη μέρα για την Ελλάδα και την  Πορτογαλία", σχολιάζουν οι αναλυτές της Μοrgan Stanley.
"Για το λόγο αυτό η πλειοψηφία των επενδυτών αποφασίζει τελικά να στραφεί στις αμερικανικές τραπεζικές μετοχές, οι οποίες εκτιμάται ότι θα έχουν καλύτερες αποδόσεις σε ορίζοντα 12 μηνών", εξηγούν στη συνέχεια.
Κατά τον οίκο, η διαδικασία απομόχλευσης των ευρωπαϊκών τραπεζών θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμη, ενώ θα αποτελέσει βαρίδι για την κερδοφορία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Mεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών, η Μοrgan Stanley δηλώνει την προτίμησή της στις: BNP Paribas, Βarclays, Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης