Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία - Σερβία: Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού

Βουλγαρία - Σερβία: Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού
Το μνημόνια υπέγραψαν οι υπουργοί Τουρισμού των δύο χωρών
Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού υπέγραψαν ο υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας Rasim Ljajić και η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Nikolina Angelkova.
Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στην έναρξη της 41ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βελιγραδίου.
Το μνημόνιο προβλέπει την προώθηση και ανάπτυξη κοινών δράσεων από τουριστικούς φορείς των δύο χωρών, οι οποίες φιλοδοξούν να αποτελέσουν «όχημα» στήριξης των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο πλευρών, που έχουν στο επίκεντρό τους τον τομέα του τουρισμού.
Η κ. Angelkova έδωσε έμφαση στην πρόταση της Βουλγαρίας για έναν κοινό βαλκανικό «διάδρομο» τουρισμού που, όπως είπε, θα αναδεικνύει την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής και θα υλοποιηθεί υπό την «ομπρέλα» ντης Unesco. Έντεκα χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Σερβίας, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον γι' αυτή την πρόταση, είπε η υπουργός.
Εξάλλου, σε συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους τουριστικών πρακτόρων, η κ. Angelkova τόνισε ότι η Σερβία είναι μία βασική αγορά «άντλησης» επισκεπτών για τη βουλγαρική τουριστική βιομηχανία.
Το 2018, οι Σέρβοι έκαναν 421.000 ταξίδια στη Βουλγαρία, αριθμός αυξημένος κατά 7% σε σχέση με το 2017, επισήμανε η υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης