Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko (Λευκορωσία): Θα πληρώσουμε βαρύ τίμημα εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους στην Ευρώπη

Lukashenko (Λευκορωσία): Θα πληρώσουμε βαρύ τίμημα εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους στην Ευρώπη
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας εξέφρασε την ανησυχία ότι η Ουάσιγκτον θα αναπτύξει πυραύλους στην Ευρώπη
Την έντονη ανησυχία του για τις επόμενες κινήσεις των ΗΠΑ εξέφρασε σήμερα (22/2) ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko, στον απόηχο της πρόσφατης αποχώρησης της Ουάσιγκτον από τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας (INF).
Ειδικότερα, ο κ. Lukashenko δήλωσε πως «φοβάμαι ότι οι Αμερικανοί θα αδράξουν τη στιγμή, καθώς έχουν σπάσει τη Συνθήκη (για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας), και θα αναπτύξουν πυραύλους στην Ευρώπη».
«Θα πληρώσουμε βαρύ τίμημα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, προσθέτοντας ότι «ως εκ τούτου, μαζί με τη Ρωσία θα πρέπει να σκεφτούμε τα αντίμετρα».
«Δε μπορεί να το αποφύγει κανείς αυτό, εάν συμβεί», δήλωσε ο κ. Lukashenko, ο οποίος χαρακτήρισε ένα τέτοιο σενάριο ως «καταστροφή, ιδιαίτερα για εμάς».
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ευρεία πεποίθηση ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF έχει ως στόχο την Κίνα, η οποία διεθέτη όπλα Μέσης Εμβέλειας αλλά δε συμμετέχει στη Συνθήκη.
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, προειδοποίησε επίσης την Ουάσιγκτον να μην αναπτύξει νέους πυραύλους στην Ευρώπη, μετά την αποχώρησή της από τη Συνθήκη INF.
«Η Ρωσία θα αναγκαστεί να δημιουργήσει και να αναπτύξει τύπους όπλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τα εδάφη από τα οποίο προέρχεται η άμεση απειλή για εμάς αλλά και για τα εδάφη όπου βρίσκοντα τα κέντρα λήψης αποφάσεων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης