Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Δε θα μπορέσουμε να αντισταθμίσουμε όλες τις επιπτώσεις ενός άτακτου Brexit

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Δε θα μπορέσουμε να αντισταθμίσουμε όλες τις επιπτώσεις ενός άτακτου Brexit
Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ένα άτακτο Brexit θα προκαλούσε ζημίες και για τις δύο πλευρές
Στο γεγονός ότι η Ιρλανδία δε θα είναι σε θέση να «αντισταθμίσει όλες τις επιπτώσεις» ενός άτακτου Brexit αναφέρθηκε σήμερα (22/2) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Simon Coveney, διευκρινίζοντας ότι ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν επιζήμιο τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ειδικότερα, ο κ. Coveney τόνισε ότι «ένα άτακτο Brexit θα προκαλέσει ζημίες για το Ηνωμένο Βασιλέιο, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Ιρλανδία», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι το Δουβλίνο κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να προετοιμαστεί για το «χειρότερο δυνατό» σενάριο.
Παράλληλα, ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να αποσύρει τη ρήτρα για το backstop από τη συμφωνία για το Brexit, τονίζοντας ωστόσο ότι η ΕΕ δεν είχε ποτέ σκοπό να καταστήσει το backstop μία μόνιμη λύση.
«Το backstop έχει την έντονη στήριξη από τους ανθρώπους που έχει σχεδιαστεί να προστατεύσει», επεσήμανε ο κ. Coveney, ο οποίος πρόσθεσε ότι «δεν επιθυμούμε το backstop να είναι μόνιμη, ποτέ δεν το επιθυμούσαμε».
Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας ανέφερε΄οτι η ΕΕ είναι πρόθυμη να παράσχει στο Ηνωμένο Βασίλειο τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις σχετικά με την υπάρχουσα συμφωνία αποχώρησης προκειμένου αυτή να εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο και να αποφευχθεί η μη συμφωνία για το Brexit.
«Δεν είναι παράλογο να περιμένουμε από την βρετανική κυβέρνηση να ακολουθήσει μία δέσμευση που έχει ήδη κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Coveney, προσθέτοντας ότι περιμένει από το Ηνωμένο Βασίλειο να στηρίξει την υπάρχουσα συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης