Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έως τον Ιούνιο του 2019 το μετρό θα σταματά σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια

tags :
Έως τον Ιούνιο του 2019 το μετρό θα σταματά σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια
Σε δύο χρόνια θα παραδοθεί ο σταθμός στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά
Έως τον Ιούνιο του 2019 το μετρό θα σταματά στους νέους σταθμούς της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας ενώ σε δύο χρόνια από σήμερα θα πρέπει να αναμένεται και η στάση στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.
Αυτό υποστήριξε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γ. Μυλόπουλος αναφερόμενος στις νέες επεκτάσεις του μετρό.
Όπως είπε ο κ.Μυλόπουλος, έως το καλοκαίρι θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό από το Γαλάτσι μέχρι το Γουδή ενώ τόνισε ότι στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η ημερομηνία για τις προσφορές των τριών ομίλων που έχουν προεπιλεγεί και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης.
Σύμφωνα με τον κ.Μυλόπουλο, εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις και προσφυγές ο ανάδοχος θα ανακηρυχθεί μέσα στο καλοκαίρι.
Παράλληλα, συμφωνία υπήρξε και για το θέμα του σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να παραμείνει ο Σταθμός στην πλατεία αλλά οι είσοδοι του να είναι στους γύρω δρόμους για να μην χαλάσει ο χαρακτήρας της πλατείας.
Μια από τις εισόδους θα βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και για το λόγο αυτό ο Σταθμός θα έχει το όνομα «Εξάρχεια-Αρχαιολογικό Μουσείο».
Ο κ Μυλόπουλος ανέφερε ότι το δεύτερο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό από το Γουδή στο Μαρούσι σχεδιάζεται να επεκταθεί δυτικά και να φθάσει στην Πετρούπολη, τονίζοντας ότι άμεσα η Αττικό Μετρό θα προκηρύξει μελέτη από την οποία θα προκύψει προς ποιές συνοικίες της πρωτεύουσας είναι απαραίτητο να γίνουν επεκτάσεις του δικτύου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης