Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κουρμούσης (γραμ. Ιδιωτικού Χρέους): Βάσει εισοδήματος, η επιδότηση δόσης για στεγαστικό δάνειο

Κουρμούσης (γραμ. Ιδιωτικού Χρέους): Βάσει εισοδήματος, η επιδότηση δόσης για στεγαστικό δάνειο
Ο ειδικός γραμματέας ιδιωτικού χρέους, Φώτης Κουρμούσης, επεσήμανε ότι η κρατική επιδότηση για τη δόση στεγαστικού δανείου δεν θα είναι οριζόντια
Διευκρινήσεις για την επιδότηση της δόσης στεγαστικού δανείου που είναι συνδεδεμένο με την πρώτη κατοικία παρείχε ο ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.
Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να φτάσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση η επιδότηση θα είναι βάσει εισοδήματος του δανειολήπτη.
«Ο δανειολήπτης ανάλογα με το εισόδημα που έχει, το κράτος θα καλύπτει τη διαφορά για να πληρώσει τα χρέη.
Αν κάποιος είναι επί επτά χρόνια άνεργος το κράτος θα μπορεί να πληρώσει ακόμα και το σύνολο της δόσης», ανέφερε συγκεκριμένα.
«Αν κάποιος έχει επαρκές εισόδημα το κράτος δεν θα πληρώσει τίποτα.
Δεν υπάρχει μία επιδότηση για όλους.
Η θέση μας είναι η επιδότηση να φτάσει ακόμα και στο 100%» δήλωσε.
Σε κάθε περίπτωση, είπε, έχει συμφωνηθεί ότι η επιδότηση δεν θα είναι οριζόντια στο 1/3 αλλά αναλόγως της οικονομικής δυνατότητας του πολίτη.
Ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους σημείωσε ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα επανεξετάζεται η κατάσταση του δανειολήπτη με την πάροδο του χρόνου για να διαπιστωθεί αν στο μεσοδιάστημα αυξηθούν τα εισοδήματά του, οπότε δεν θα χρειάζεται πλέον επιδότηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης