Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Επιστροφή στα κέρδη για το σύνολο του 2018, στα 1,4 δισ. στερλίνες - Στα 19,67 δισ. στερλίνες τα έσοδα

tags :
Barclays: Επιστροφή στα κέρδη για το σύνολο του 2018, στα 1,4 δισ. στερλίνες - Στα 19,67 δισ. στερλίνες τα έσοδα
Τα λειτουργικά έσοδα της βρετανικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά +5% στα 19,67 δισ. στερλίνες
Επιστροφή στα κέρδη σημείωσε η Barclays για το σύνολο του 2018, όπως ανακοίνωσε σήμερα (21/2) η βρετανική τράπεζα, προειδοποιώντας παράλληλα ότι υπάρχει αυξημένη αβεβαιότητα αναφορικά με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλέιου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της βρετανικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 1,4 δισ. στερλίνες, έναντι ζημιών 1,92 δισ. στερλίνες το 2017, ενώ τα κέρδη προ φόρων για το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά +20% στα 5,7 δισ. στερλίνες.
Παράλληλα, τα έσοδα της Barclays για το 2018 σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +5% στα 19,67 δισ. στερλίνες, ενώ ο δείκτης Tier 1, ο οποίος αποτελεί βασικό μέτρο κεφαλαιακής επάρκειας, παρέμεινε αμετάβλητος στο 13,2%.
«Το τέταρτο τρίμηνο, λάβαμε ειδική χρέωση βλάβης 150 εκατ. στερλινών, δεδομένης της αβεβαιότητας γύρω από το Brexit», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Jes Staley, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο δίκτυο CNBC, διευκρινίζοντας ότι «πιστεύουμε ότι αυτό ήταν ένα συνετό και σωστό πράγμα».
«Υπάρχει μεγάλυ αβεβαιότητα εκεί έξω», πρόσθεσε ο κ. Stalye, αναφερόμενος στο Brexit, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «αυό που είναι σημαντικό για την Barclays είναι οτι είμαστ μία βρετανική τράπεζα και παραμένουμε δεσμευμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Ο ίδιος επεσήμανε ότι «θα είναι σπουδαίο να αφήσουμε πίσω αυτή την αβεβαιότητα», διευκινίζοντας ωστόσο ότι «η Barclays στέκεται κοντά, έτοιμη να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, ανεξάρτητα από ό,τι συμβαίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης