Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Tesla και Enbridge στη λίστα των hedge funds με τις 10 μετοχές για «έξυπνες» αγορές

tags :
Tesla και Enbridge στη λίστα των hedge funds με τις 10 μετοχές για «έξυπνες» αγορές
Τα hedge funds ανακοίνωσαν τις συναλλαγές τους για το τέταρτο τρίμηνο, υποδεικνύοντας μερικές από τις καλύτερες μετοχές για αγορά τώρα
Η μετοχή της Tesla και της Enbridge περιλαμβάνονται στην λίστα των 10 μετοχών για  «έξυπνες» τοποθετήσεις σύμφωνα τα Hedge funds τα οποία έδωσαν στη δημοσιότητα τις συναλλαγές τους για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Σύμφωνα με το Investors Place αυτό ήταν ένα από τα πιο ασταθή τρίμηνα της αγοράς και τα Hedge funds έχουν τα πιο εξελιγμένα ερευνητικά εργαλεία στη διάθεσή τους και (υποτίθεται) τα πιο λαμπρά μυαλά, επομένως τα δεδομένα χαρτοφυλακίων προσφέρουν μια πολύτιμη ματιά στο πώς  αντιλαμβάνονται την αγορά. Και τις μετοχές που πιστεύουν ότι θα υπεραποδώσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κεφάλαια υποχρεούνται μόνο να αναφέρουν τις συμμετοχές 45 ημέρες μετά το τέλος του τριμήνου.
 Επομένως, είναι πιθανό τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου να έχουν αγοράσει / πωλήσει μετοχές μετά την ανακοίνωση των χαρτοφυλακίων.

Tesla (TSLA)

Τα hedge funds «αγάπησαν» ιδιαίτερα την πρωτοποριακή αυτοκινητοβιομηχανία στο τέταρτο τρίμηνο καθώς αύξησαν στις θέσεις τους κατά 62% από το τρίτο στο τέταρτο τρίμηνο.
Τα hedge funds κατέχουν τώρα 3.205 εκατομμύρια μετοχές έναντι μόλις 1.977 εκατομμυρίων στο προηγούμενο τρίμηνο.
Μεταξύ των μεγαλύτερων παικτών περιλαμβάνεται ο γκουρού David Shaw ιδρυτής του D.E. Shaw & Co., ένα hedge fund που κάποτε περιέγραψε η Fortune ως η πιο ενδιαφέρουσα και «μυστήρια δύναμη» της Wall Street. Το τρίμηνο τρίμηνο, ο Shaw άνοιξε μια νέα θέση στην TSLA αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
Εν τω μεταξύ, η Baillie Gifford & Company απέκτησε 100.000 νέες μετοχές, ανεβάζοντας τη συμμετοχή της σε πάνω από $ 4.4 δισεκατομμύρια σε αξία.
Όμως οι αναλυτές είναι διχασμένοι για τις προοπτικές της TSLA. Ωστόσο  Colin Rusch του Oppenheimer (Track Record & Ratings) κορυφαίος αναλυτής διατήρησε την τιμή - στόχο των 437 δολαρίων .
"Πιστεύουμε ότι η TSLA έχει τη δυνατότητα να είναι μια εταιρεία τεχνολογιών μετασχηματισμού και να προσφέρει εκτεταμένες αποδόσεις", ανέφερε ο  Rusch σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου.

Enbridge Inc (ENB)

Η καναδική πολυεθνική εταιρία μεταφοράς ενέργειας Enbridge (NYSE: ENB) αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία για  τα funds το τέταρτο τρίμηνο. Η εταιρεία «τρέχει» το μεγαλύτερο σύστημα μεταφοράς πετρελαίου και υγρών καυσίμων στον κόσμο από τον Δυτικό Καναδά έως το Midwest των ΗΠΑ.
Τα funds αύξησαν τις συμμετοχές τους στην ENB κατά περισσότερο από 65% το τρίμηνο, καθιστώντας την  μια από τις πιο δημοφιλείς μετοχές του τετάρτου τριμήνου.
Η Fiera Capital, με έδρα το Μόντρεαλ, κατέχει την μεγαλύτερη συμμετοχή με μετοχές αξίας 110 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η DE Shaw κατέχει θέση αξίας 73 εκατομμύρια δολάρια.
"Εμείς συνεχίζουμε να βλέπουμε την ENB ως την καλύτερη ιδέα μας στον καναδικό αγωγό / midstream space", σχολιάζει ο Robert Kwan του RBC (Track Record & Ratings και δίνει τιμή - στόχο  τα $ C59.
Η Plus Enbridge αύξησε το μέρισμα της σε νέο ετήσιο επίπεδο 2,95 δολαρίων / μετοχή (αύξηση 10% από 2,68 δολάρια / μετοχή).
"Συγκεκριμένα, πιστεύουμε ότι η Enbridge εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις των επενδυτών όσον αφορά την οργανική ανάπτυξη, την επικέντρωση σε ακίνητα, την κάλυψη μερισμάτων και τη μόχλευση του ισοζυγίου", συνοψίζει τον Kwan.

Οι υπόλοιπες μετοχές που περιλαμβάνονται στην λίστα με τα καλύτερα "χαρτιά" για αγορά τώρα είναι:
Illumina (ILMN)
Nike (NKE)
Hilton Grand Vacations (HGV)
Amazon (AMZN)
Starbucks (SBUX)
CVS Health (CVS)
Facebook (FB)
Zendesk (ZEN)

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης