Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Κοντά στο να κερδίζει το συμβόλαιο στην Ουάσιγκτον η Intralot – Μικρό το όφελος λέει η IBG

tags :
Κοντά στο να κερδίζει το συμβόλαιο στην  Ουάσιγκτον η Intralot – Μικρό το όφελος λέει η IBG
Αν και πρόκειται για μικρή αγορά είναι θετική εξέλιξη για την IBG λόγω των προσπαθειών της εταιρείας να εκμεταλλευτεί την αγορά αθλητικού στοιχήματος στις ΗΠΑ
Ένα βήμα πριν την απόκτηση συμβολαίου στις ΗΠΑ βρίσκεται η Intralot, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα τα οποία επικαλείται η IBG στο πρωινό της σχόλιο.
Όπως αναφέρει το συμβούλιο της Κολούμπια έχει εγκρίνει νομοθεσία που δίνει το μονοπώληση στο σημερινό πάροχο της λοταρίας που είναι η Ιντραλότ, για αθλητικό στοίχημα μέσω διαδικτύου στην Ουάσιγκτον.
Μάλιστα το συμβούλιο ψήφισε και έκτακτα μέτρα που δίνουν το δικαίωμα στη λοταρία της πόλης να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ιντραλότ, μόλις ο δήμαρχος Muriel Bowser υπογράψει το νομοσχέσιο και πριν εγκριθεί από το Κογκρέσο.
Η IBG σχολιάζει πως είναι η δεύτερη σύμβαση της Ιντραλότ στις ΗΠΑ, μετά το Νέο Μεξικό, η οποία είναι πολύ σημαντική καθώς θα περιλαμβάνει την παροχή στοιχημάτων μέσω διαδικτύου.
Σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Eilers & Krejick Gaming, μια ισχυρή αγορά αθλητικών στοιχημάτων στην περιφέρεια της Κολούμπια θα μπορούσε να αποφέρει 36,8 εκατ. δολάρια (33 εκατ. ευρώ) σε ετήσια έσοδα τυχερών παιχνιδιών.
Υποθέτοντας μια προμήθεια ύψους 6%, η Intralot αναμένεται να λάβει αυξητικά έσοδα ύψους 2 εκατ. Ευρώ από την Ουάσινγκτον (η εταιρεία είναι ήδη ο πωλητής του λαχείου), γεγονός που δείχνει ότι το μέγεθος της νέας σύμβασης αθλητικού στοιχήματος θα είναι χαμηλό για τον όμιλο.
Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη είχε ειπωθεί πως το εκτιμώμενο μέγεθος στο Οχάιο είναι 5 δισ. ευρώ σε στοίχημα και 1 δισ. ευρώ σε GGR, κάτι που σημαίνει πως ο καταλύτης για την αλλαγή των μεγεθών είναι το συμβόλαιο στο Οχάιο.
Με ποσοστό προμήθειας 5% τα έσοδα είναι στα 60 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 30 εκατ. ευρώ.
Συνολικά η ΑΧΕ σημειώνει πως είναι μία θετική εξέλιξη αν ληφθούν υπόψη οι θετικές επιπτώσεις στις προσπάθειες του ομίλου να εκμεταλλευτεί το αθλητικό στοίχημα στην αμερικανική αγορά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης