Οριακές διακυμάνσεις για το πετρέλαιο - Άνοδος +0,06% για το Brent

Οριακές διακυμάνσεις για το πετρέλαιο - Άνοδος +0,06% για το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε απώλειες της τάξης του -0,31%
Ήπιες διακυμάνσεις σημείωσε σήμερα Πέμπτη (21/2) το πετρέλαιο, εξαιτίας και της αύξησης στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, βάσει των τελευταίων στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, το προθεσμίακο συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε μόλις +0,06% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,12 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε ήπια πτώση της τάξης του -0,31% στα 56,98 δολ. ανά βαρέλι.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» δέχονται σημαντική στήριξη από τις περικοπές που πραγματοποιούν τις τελευταίες εβδομάδες ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία, καθώς και από τις προσδοκίες των επενδυτών ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα συνάψουν εμπορική συμφωνία πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου.
Παράλληλα, τα προκαταρκτικά στοιχεία του API έδιεξαν ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2019, την ίδια στιγμή ωστόσο που οι αναλυτές προέβελπαν μεγαλύτερη άνοδο των αποθεμάτων, και συγκεκριμένα κατά 3,5 εκατ. βαρέλια.

Όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου της χώρας, αυτή παραμένει στα 11,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί επίπεδο ρεκόρ, με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας να αναμένει περαιτέρω άνοδο κατά τους επόμενους μήνες.
Παράλληλα νέα αύξηση, για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, κατέγραψαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (21/2/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως την 15η Φεβρουαρίου 2019, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια αύξηση κατά 3,1 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 1,3 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 350.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, έναντι των προβλέψεων για μια μείωση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 69.000 βαρέλια την ημέρα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS