Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σ. Αραβία: Πιθανή η εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου μέχρι τον Απρίλιο 2019 - Αναμφισβήτητη η δέσμευσή μας στις περικοπές

Σ. Αραβία: Πιθανή η εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου μέχρι τον Απρίλιο 2019 - Αναμφισβήτητη η δέσμευσή μας στις περικοπές
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας τόνισε ότι στόχος της χώρας είναι η επαναφορά των παγκόσμιων αποθεμάτων στον μέσο όρο των τελευταίων πέντε τών
Την αισιοδοξία του για την πορεία των περικοπών του ΟΠΕΚ και την επίδρασή τους στην αγορά πετρελαίου εξέφρασε σήμερα (20/2) ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, καθώς ο Οργανισμός προσπαθεί να μειώσει τον παγκόσμιο όγκο αποθεμάτων.
Ειδικότερα, ο αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος πως η αγορά πετρελαίου θα εξισορροπηθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2019, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του επιθυμεί να μειώσει τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου στον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.
Παράλληλα, ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι η δέσμευση της χώρας απέναντι στην επίτευξη των στόχων για τις περικοπές το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι «αναμφισβήτητη», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του ότι οι μειώσεις στις εξαγωγές του Ιράν και της Βενεζουέλας δε θα δημιουργήσουν «κενά εφοδιασμού».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Khalid al-Falih δήλωσε πως η Σαουδική Αραβίας σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή της κατά 500 χιλ. βαρέλια περισσότερο σε σύγκριση με τις αρχικές της δεσμεύσεις, στοχεύοντας σε συνολική παραγωγή ύψους 9,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Οι χώρες που συμμετέχουν στη νέα συμφωνία του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν ξανά τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους στη Βιέννη, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία των περικοπών μέχρι εκείνη τη στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης