Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει σε υψηλά 10 μηνών ο χρυσός εν αναμονή Fed - Στο +0,19% και τα 1.347,35 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Παραμένει σε υψηλά 10 μηνών ο χρυσός εν αναμονή Fed - Στο +0,19% και τα 1.347,35 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 20 Απριλίου του 2018
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει σήμερα Τετάρτη (20/2) ο χρυσός, παραμένοντας κοντά σε υψηλά δέκα μηνών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Μαρτίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,19% στα 1.347,35 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται στο +0,08% και τις 96,42 μονάδες.
Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, το πολύτιμο μέταλλο σκαρφάλωσε πάνω από τη ζώνη των 1.345 δολ. ανά ουγγιά για πρώτη φορά από τις 20 Απρίλιο του 2018.
Μέσα από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιανουαρίου, οι επενδυτές αναζητούν περαιτέρω πληροφορίες για την πορεία νομισματικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα τους επόμενους μήνες.
«Αρχικά, η Fed απέκλεισε ουσιαστικά οποιαδήποτε αύξηση επιτοκίων αυτό το έτος», ανέφερε ο Darrell Delamaide του Investing.com, προσθέτοντας ότι «τώρα το μήνυμα που έρχεται είναι ότι η Fed δε θα συρρικνώσει τον ισολογισμό της πολύ περισσότερο απ' ότι έχει ήδη κάνει και θα τον διατηρήσει σε σχετικά υψηλά επίπεδα».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η τράπεζα «μπορεί ακόμα και να διατηρήσει την ποσοτική χαλάρωση ως νέο εργαλείο για τη νομισματική πολιτική αντί απλώς ως ένα έκτακτο μέτρο».
Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένουν και οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ, εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν στην επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης