Τελευταία Νέα
Διεθνή

Les Echos: H ευχή ή κατάρα για κάποιους για ένα αντιευρωπαϊκό ευρωκοινοβούλιο δεν θα υλοποιηθεί

tags :
Les Echos: H ευχή ή κατάρα για κάποιους για ένα αντιευρωπαϊκό ευρωκοινοβούλιο δεν θα υλοποιηθεί
Les Echos: H ευχή ή κατάρα για κάποιους για ένα αντιευρωπαϊκό ευρωκοινοβούλιο δεν θα υλοποιηθεί
Η υποχώρηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών θα κάνει την αναζήτηση πλειοψηφίας στο Ευρωκοινοβούλιο πιο σύνθετη, αλλά η ευχή ή κατάρα για κάποιους για ένα αντιευρωπαϊκό ευρωκοινοβούλιο δεν θα υλοποιηθεί, γράφει η γαλλική Les Echos.
Η αναπαραγωγή της γαλλικής περίπτωσης, όπου πιθανόν να κερδίσει τις εκλογές ο Εθνικός Συναγερμός της Lepen κάνει πολλούς να φαντασιώνονται, αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί.
Παρόλα αυτά το επόμενο Κοινοβούλιο θα δει κάποιες δυνάμεις εχθρικές προς την Ένωση να ενδυναμώνονται.
Θα αποτελέσουν, πάντως, μέσω της ομάδας ENL, της οποίας μέλος είναι και ο Εθνικός Συναγερμός, την τέταρτη δύναμη χάρη και στις δυνάμεις που θα του προσθέσουν οι Ιταλοί της Λέγκας, οι οποίοι είναι πιθανόν να αυξηθούν σε 27 από 6, που είναι σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο.
Το γερμανικό AFD, που θα λάβει πιθανόν γύρω στις 15 έδρες, αποτελεί μάλιστα στόχο προσέλκυσης του Εθνικού Συναγερμού.
Το ιταλικό Κίνημα των 5 Αστέρων θα συνταχθεί όπως φαίνεται με την άλλη ομάδα των οπαδών της εθνικής κυριαρχίας, EFDD, στο οποία κυρίαρχη δύναμη ήταν το βρετανικό UKIP και κάποιοι που έφυγαν από τον Εθνικό Συναγερμό. Το τρίτο, πιο ήπιο, ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα, ECR, θα υποφέρει περισσότερο χάνοντας τους Βρετανούς Τόρις, παρά τη μεγάλη άνοδο του πολωνικού PIS, του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι και προβλέπεται ότι θα λάβει 23 έδρες.
Τα δύο μεγάλα κόμματα όμως δεν φαίνεται να μπορούν πλέον να σχηματίσουν απόλυτη πλειοψηφία, που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να μοιράζονται την Προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου και να βρίσκουν πλειοψηφίες για την νομοθέτηση των κανονισμών. Θα πρέπει να βρίσκουν στιγμιαίες συμμαχίες είτε με τους Πρασίνους, οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω συρρικνώνονται παρά τα κλιματικά προβλήματα, είτε με το κεντρώο ALDE, το πιο κοντινό στον Γάλλο Πρόεδρο Macron και το οποίο συγκεντρώνει και αυτό στην ομάδα του πολλές διαφορετικές οπτικές.
Το Κόμμα του Προέδρου Macron αναμένεται να αποσπάσει 18 έδρες.
Είναι πιθανόν πάντως, να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό των μελλοντικών πλειοψηφιών στις Βρυξέλλες, εκτιμά η Les Echos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης