Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 10 μηνών ο χρυσός - Άλμα 1,7% στα 1.344,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό 10 μηνών ο χρυσός - Άλμα 1,7% στα 1.344,80 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με άνοδο 1,7% ή 22,70 δολ. στα 1.344,80 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018
Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα (19/2/2019) ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλό δέκα μηνών, ενώ κατέγραψε και τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον περασμένο Νοέμβριο.
Οι επενδυτές στράφηκαν στον χρυσό, εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, κι ενώ οι πρόεδροι των δύο χωρών, Donald Trump και Xi Jinping, έχουν θέσει ως προθεσμία την 1η Μαρτίου.
Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα στην Ουάσινγκτον, και όπως μεταδίδει το Reuters θα ακολουθήσουν συζητήσεις υψηλόβαθμων στελεχών στα τέλη της εβδομάδας.
Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των συνομιλιών που έγιναν στο Πεκίνο πριν από λίγες ημέρες, οι οποίες πάντως ολοκληρώθηκαν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία, αν και οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για πρόοδο σε μια σειρά από δύσκολα ζητήματα.
Περαιτέρω στήριξη στον χρυσό προσέφερε η αποδυνάμωση του δολαρίου, εν μέσω της πολιτικής έντασης που κυριαρχεί στις ΗΠΑ, μετά την κίνηση 16 Πολιτειών να προσφύγουν κατά της απόφασης του Trump να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να οικοδομηθεί το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, υποστηρίζοντας πως το διάταγμα του Αμερικάνου προέδρου είναι αντισυνταγματικό.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 1,7% ή 22,70 δολ. στα 1.344,80 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,4% στις 96,5 μονάδες.
Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,135 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε άνοδο 1% στο 1,306 δολ., εν αναμονή των αυριανών επαφών της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, στις Βρυξέλλες.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης