Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» σε ΗΠΑ - Κίνα - Πιέσεις στις τράπεζες, λόγω HSBC

Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» σε ΗΠΑ - Κίνα - Πιέσεις στις τράπεζες, λόγω HSBC
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης κατέγραψε πτώση 0,22% στις 368,97 μονάδες
Με ήπιες απώλειες έκλεισαν σήμερα (19/2/2019) οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις γύρω από τον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, κι ενώ οι πρόεδροι των δύο χωρών, Donald Trump και Xi Jinping, έχουν θέσει ως προθεσμία την 1η Μαρτίου.
Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα στην Ουάσινγκτον, και όπως μεταδίδει το Reuters θα ακολουθήσουν συζητήσεις υψηλόβαθμων στελεχών στα τέλη της εβδομάδας.
Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των συνομιλιών που έγιναν στο Πεκίνο πριν από λίγες ημέρες, οι οποίες πάντως ολοκληρώθηκαν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία, αν και οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για πρόοδο σε μια σειρά από δύσκολα ζητήματα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης κατέγραψε πτώση 0,22% στις 368,97 μονάδες, με τους περισσότερους τομείς να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.


Πιέσεις δέχτηκαν οι τραπεζικές μετοχές, με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 0,9%, λόγω της πτώσης 4% στη μετοχή της HSBC.
Η βρετανική τράπεζα υποχώρησε στον απόηχο των κατώτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το σύνολο του 2018, καθώς και απογοητευτικών προβλέψεων για το τρέχον έτος.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ήταν ο μόνος από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες που κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,09% στις 11.309,21 μονάδες.


Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,56% στις 7.179,17 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 0,16% στις 5.160,52 μονάδες.



Παράλληλα, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 0,5% στις 20.228,19 μονάδες.


Πιέσεις δέχτηκαν οι ιταλικές τράπεζες, με την UBI Banca να καταγράφει απώλειες 3,6%, την Unicredit να σημειώνει πτώση 1,4%, την Intesa Sanpaolo να υποχωρεί κατά 0,5% και την Banco Bpm να κλείνει στο -0,6%.
Επιδείνωση κατέγραψαν και οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, καθώς ορισμένα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία για την Ιταλία ενέτειναν τις ανησυχίες για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν πως οι βιομηχανικές παραγγελίες της Ιταλίας σημείωσαν «βουτιά» 5,3% τον Δεκέμβριο, σε ετήσια βάση.
Τα στοιχεία υπενθύμισαν τις αδύναμες προοπτικές για την ιταλική οικονομία, βάζοντας τέλος στο ράλι που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες η αγορά ιταλικών ομολόγων, εν μέσω προσδοκιών για έναν νέο γύρο TLTROs (targeted longer-term refinancing operations) για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας ανήλθε στο 2,82%, από 2,768% στο χθεσινό κλείσιμο.
Την ίδια ώρα, αρνητικά ήταν και ορισμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, πτώση σημείωσε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης τον Δεκέμβριο του 2018, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών.
Ειδικότερα, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για την ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησε στα 16 δισ. ευρώ, από 23 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2018.
Περαιτέρω πτώση σημείωσε και η κατασκευαστική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Δεκέμβριο.
Ειδικότερα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου της Ευρωζώνης κατέγραψε πτώση 0,4% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί οριακή πτώση κατά 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης