Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Τι σηματοδοτεί το ότι η Ουκρανία συμπεριέλαβε στο Σύνταγμά της την υποχρέωση να εισέλθει στο ΝΑΤΟ

tags :
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Τι σηματοδοτεί το ότι η Ουκρανία συμπεριέλαβε στο Σύνταγμά της την υποχρέωση να εισέλθει στο ΝΑΤΟ
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Τι σηματοδοτεί το ότι η Ουκρανία συμπεριέλαβε στο Σύνταγμά της την υποχρέωση να εισέλθει στο ΝΑΤΟ
Την επομένη της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης του ΝΑΤΟ με τη Βόρεια Μακεδονία ως το 30ο μέλος της, η Ουκρανία έκανε κάτι χωρίς προηγούμενο, συμπεριέλαβε στο Σύνταγμά της την υποχρέωση να εισέλθει επίσημα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ταυτόχρονα.
Στις 7 Φεβρουαρίου, με πρόταση του Προέδρου Petro Poroshenko, ο οποίος είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία - το κοινοβούλιο του Κιέβου, με 34 ψήφους υπέρ, 35 κατά και 16 αποχές, ενέκρινε αυτές τις τροπολογίες στο Σύνταγμα.
Το νομοσχέδιο εκφράζει «την αμετάκλητη κίνηση της Ουκρανίας προς την Ευρω-Ατλαντική ολοκλήρωση».
Τα άρθρα 85 και 116 αναφέρουν ότι αποτελεί θεμελιώδες καθήκον του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης να «αποκτήσει πλήρη συμμετοχή η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
Το άρθρο 102 ορίζει ότι «ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είναι ο εγγυητής των στρατηγικών αποφάσεων του κράτους που αποσκοπούν στην πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ».
Η συμπερίληψη στο ουκρανικό Σύνταγμα της δέσμευσης για την επίσημη ένταξη στο ΝΑΤΟ φέρει μαζί του μερικές πολύ σοβαρές συνέπειες.
Στο εσωτερικό, αλλοιώνει το μέλλον της Ουκρανίας από την επιλογή αυτή, αποκλείοντας κάθε εναλλακτική λύση και παραβιάζει de facto οποιοδήποτε κόμμα ή πρόσωπο που μπορεί να αντιταχθεί στις «στρατηγικές αποφάσεις του κράτους».
Ήδη η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή απαγόρευσε στον Petro Simonenko, διευθυντή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο.
Το αξίωμα για την εισαγωγή στο ουκρανικό Σύνταγμα της δέσμευσης για την επίσημη ένταξη στο ΝΑΤΟ πηγαίνει ειδικότερα στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Andriy Parubiy. Συνιδρυτής του 1991 του Εθνικού-Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, σύμφωνα με το μοντέλο του Εθνικο-Σοσιαλιστικού Κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ. επικεφαλής των νεοναζιστικών παραστρατιωτικών σχηματισμών που χρησιμοποιήθηκαν το 2014 κατά τη διάρκεια του τερματισμού του Place Maïdan υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και στη σφαγή της Οδησσού.
Eπικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας, ο οποίος, με το Τάγμα Αζόφ και άλλες νεοναζιστικές μονάδες, επιτέθηκε σε ουκρανούς πολίτες ρωσικής υπηκοότητας στο ανατολικό τμήμα της χώρας και χρησιμοποίησε τις μοίρες του για πράξεις άγριας κατάχρησης, λεηλασία πολιτικών τα κεντρικά γραφεία και άλλα auto-da-fés σε ένα πραγματικά ναζιστικό στυλ.
Σε διεθνές επίπεδο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η Ουκρανία είναι ήδη συνδεδεμένη με το ΝΑΤΟ, του οποίου είναι εταίρος.
Για παράδειγμα, το Τάγμα Αζόφ, του οποίου ο ναζιστικός χαρακτήρας αντιπροσωπεύεται από το έμβλημα που αντιγράφηκε από εκείνο της μονάδας SS Das Reich, μετασχηματίστηκε σε ειδικό συντεχνιακό όπλο, εξοπλισμένο με τεθωρακισμένα οχήματα και εκπαιδεύθηκε από Αμερικανούς εκπαιδευτές από την 173η Airborne Division, μεταφέρθηκε στην Ουκρανία από την Vicence και αποσπάστηκε από άλλα μέλη του ΝΑΤΟ.
Δεδομένου ότι η Ρωσία έχει κατηγορηθεί από το ΝΑΤΟ ότι είχε παράνομα συνδέσει την Κριμαία και ότι ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Κιέβου, θα έπρεπε η Ουκρανία να ενταχθεί επίσημα στο ΝΑΤΟ, τα 30 άλλα μέλη της Συμμαχίας, βάσει του άρθρου 5, θα ήταν υποχρεωμένα να «ή των εμπλεκομένων μερών, υιοθετώντας αμέσως, μεμονωμένα και σε συμφωνία με τα άλλα μέρη, κάθε ενέργεια που κρίνει αναγκαία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ένοπλης δύναμης».
Με άλλα λόγια, θα έπρεπε να πολεμήσουν με τη Ρωσία.
Αυτές οι επικίνδυνες συνέπειες της τροποποίησης του Ουκρανικού Συντάγματος - πίσω από τις οποίες σίγουρα υπάρχουν στρατηγικές από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ - αντιμετωπίστηκαν με σιωπή πολιτικών και μέσων ενημέρωσης.
Συμπεριλαμβανομένου του ιταλικού κοινοβουλίου, το οποίο, το 2017, καθιέρωσε συμφωνία με το ουκρανικό κοινοβούλιο, με την υποστήριξη των Laura Boldrini και Andriy Parubiy.
Συνεπώς, ενισχύθηκε η συνεργασία μεταξύ της Ιταλικής Δημοκρατίας, που γεννήθηκε από την αντίσταση κατά του φασισμού και του ναζισμού, και ένα καθεστώς το οποίο δημιούργησε στην Ουκρανία μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που προκάλεσε την άφιξη του φασισμού στη δεκαετία του 1920 και του ναζισμού στη δεκαετία του 1930.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης