Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oι ιαπωνικές εταιρείες αποχαιρετούν την Βρετανία λόγω Brexit

tags :
Oι ιαπωνικές εταιρείες αποχαιρετούν την Βρετανία λόγω Brexit
Oι ιαπωνικές εταιρείες αποχαιρετούν την Βρετανία λόγω Brexit
Nissan, Honda, Panasonic, Sony: σε διαφορετικούς βαθμούς και σε διαφορετικές κλίμακες, όλες οι ιαπωνικές εταιρείες αποχαιρετούν την Βρετανία.
Ακόμη και αν το Brexit δεν είναι η μόνη αιτία της απόφασής τους, το βέβαιο είναι ότι η προοπτική της βρετανικής εξόδου επιτάχυνε την δική τους έξοδο, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Σήμερα (19/2), η Honda συντάραξε με την σειρά της το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνοντας το κλείσιμο του εργοστασίου του Σουίντον, όπου περί τους 3.500 εργαζόμενοι συναρμολογούν την σειρά Civic εδώ και 24 χρόνια.
Η διεύθυνση της Honda, αλλά και τοπικοί αιρετοί άρχοντες, όπως ο βουλευτής της περιφέρειας J. Tomlinson, έσπευσαν να απενοχοποιήσουν το Brexit, αποδίδοντας την επιλογή του κλεισίματος του εργοστασίου στην ανάγκη της εταιρείας «να προσαρμοσθεί στις μεταβολές της διεθνούς αγοράς του αυτοκινήτου...».
Ομως, κατά την γνώμη των αναλυτών, είναι πέραν αμφισβήτησης ότι το φάντασμα του Brexit στοιχειώνει τις ιαπωνικές εταιρείες.
«Η Honda φαίνεται ότι προετοίμαζε για καιρό αυτήν την απόφαση, αλλά, με το Brexit,  ίσως επέσπευσε την απόφαση», εξηγεί ο Σεΐζι Σουγκιούρα αναλυτής του Tokai Tokyo Research Institute.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, αλλά και τον συνάδελφό του S. Takada, αναλυτή αυτοκινήτου της TIW, η Honda συζητούσε εδώ και κάποιο διάστημα για το μέλλον του εργοστασίου του Σουίντον.
«Ο όμιλος είχε δυσκολίες τα τελευταία χρόνια», λέει ο Takada.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης