Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Τα επιτόκια ενδέχεται να χρειαστεί να αυξηθούν λίγο

Mester (Fed): Τα επιτόκια ενδέχεται να χρειαστεί να αυξηθούν λίγο
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ίσως χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ίσως χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, αλλά έχει τον χρόνο να αξιολογήσει πώς τα πηγαίνει η οικονομία πριν προχωρήσει σε σύσφιξη των συνθηκών δανεισμού, δήλωσε σήμερα (19/2/2019) η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester.
«Η νομισματική πολιτική δεν φαίνεται να είναι πολύ πίσω ή πολύ μπροστά από την καμπύλη», αναφέρει η Mester στην προετοιμασμένη της ομιλία για μια εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Delaware.
«Αυτό το περιβάλλον μας δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε να συλλέγουμε πληροφορίες για την οικονομία», πρόσθεσε η Mester.
H Mester δήλωσε ακόμη ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα συνεχιστεί το 2019, μολονότι με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι πέρυσι, ενώ εκτίμησε ότι η αύξηση της απασχόλησης θα επιβραδυνθεί επίσης.
Είπε επίσης ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανό να παραμείνει κοντά στον στόχο της Fed για 2%.
«Εάν η οικονομία αποδώσει σύμφωνα με τις γραμμές που περιγράψαμε ως πιο πιθανές, το βασικό επιτόκιο ίσως χρειαστεί να κινηθεί λίγο υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα», δήλωσε η Mester.
Ταυτόχρονα, η Mester αναγνώρισε κινδύνους για την οικονομία από την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη και την Κίνα, καθώς και τις συνεχιζόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.
Εάν ορισμένοι από αυτούς τους κινδύνους καταλήξουν να επιβραδύνουν την οικονομία περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, συνέχισε η Mester, «θα χρειαστεί να προσαρμόσω τις προβλέψεις μου και τις απόψεις μου για την πολιτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης