Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire: Γαλλία και Γερμανία προτείνουν την αναθεώρηση των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ

Le Maire: Γαλλία και Γερμανία προτείνουν την αναθεώρηση των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ
Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν υποβάλει σχέδια για τη μεταρρύθμιση των κανόνων της ΕΕ περί ανταγωνισμού, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire
Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν υποβάλει σχέδια για τη μεταρρύθμιση των κανόνων της ΕΕ περί ανταγωνισμού, προκειμένου να ενθαρρύνουν την ανάδυση ευρωπαϊκών βιομηχανικών κολοσσών, δήλωσε σήμερα (19/2/2019) ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire.
«Είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία και η Γερμανία υποβάλλουν προτάσεις για τη μεταρρύθμιση των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ», δήλωσε ο Le Maire μετά από συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, Peter Altmaier, κατά την οποία συμφώνησαν ένα κοινό μανιφέστο για μια νέα ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική.
«Έχουμε ισχυρές, σύγχρονες τεχνολογίες και δεν θέλουμε αυτές να εξυπηρετούν άλλες ηπείρους από τη δική μας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.
Ο Le Maire δήλωσε επίσης ότι η Γαλλία και η Γερμανία ελπίζουν ότι θα λάβουν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κρατική ενίσχυση μιας νέας πρωτοβουλίας κοινών μπαταριών πριν από την 1η Απριλίου.
Παράλληλα, ο Le Maire προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος ενός εμπορικού πολέμου συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία.
Η Γαλλία και η Γερμανία πρότειναν σήμερα να δοθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το δικαίωμα να παρακάμπτει κάποιες αποφάσεις κατά του μονοπωλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ορισμένες «σαφώς προσδιορισμένες περιπτώσεις».
Το Βερολίνο και το Παρίσι θέλουν να αλλάξουν οι κανόνες της ΕΕ για τις συγχωνεύσεις εταιριών ύστερα από το βέτο της Κομισιόν στις προσπάθειες της Siemens και της Alstom να δημιουργήσουν έναν ευρωπαϊκό κολοσσό στους σιδηροδρόμους που να μπορεί να αντιμετωπίσει μεγαλύτερους ξένους ανταγωνιστές.
Στη γαλλογερμανική πρόταση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, οι δύο χώρες πρότειναν επίσης την επικαιροποίηση των κατευθυντήριων γραμμών που ισχύουν σήμερα για τις συγχωνεύσεις προκειμένου να λαμβάνουν περισσότερο υπόψιν τους τον ανταγωνισμό σε παγκόσμιο παρά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης