Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος May: Η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσπαθεί ακόμη να ξανανοίξει τη συμφωνία του Brexit

Εκπρόσωπος May: Η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσπαθεί ακόμη να ξανανοίξει τη συμφωνία του Brexit
Η Theresa May εξακολουθεί να προσπαθεί να ξανανοίξει τη Συμφωνία Απόσυρσης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, εξακολουθεί να προσπαθεί να ξανανοίξει τη Συμφωνία Απόσυρσης, δήλωσε σήμερα (19/2/2019) ο εκπρόσωπός της.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, η May δήλωσε στο υπουργικό της συμβούλιο ότι εργάζεται σκληρά προκειμένου να εξασφαλίσει νομικά δεσμευτικές αλλαγές στο λεγόμενο «backstop», που ζητά το κοινοβούλιο, προκειμένου να περάσει τη συμφωνία.
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι η αυριανή (20/2) συνάντηση της May με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, είναι ένα σημαντικό στάδιο στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι εάν δεν εγκριθεί μια αναθεωρημένη συμφωνία για το Brexit μέχρι την επόμενη εβδομάδα, το κοινοβούλιο θα έχει και πάλι την ευκαιρία να εξετάσει τα επόμενα βήματα.
Ο εκπρόσωπος περιέγραψε επίσης τη συνάντηση του υπουργού Brexit, Stephen Barclay, με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ, Michel Barnier, ως «παραγωγική».
Ο εκπρόσωπος ενημέρωσε, επίσης, τους δημοσιογράφους, ότι η May κάλεσε τον πρόεδρο της Honda προκειμένου να του εκφράσει την απογοήτευσή της για την απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας να κλείσει εργοστάσιό της στην Αγγλία.
«Είπε ότι μίλησε με τον πρόεδρο της Honda για να εκφράσει την απογοήτευσή της για την απόφαση, που αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας αναδιάρθρωσης που υλοποιεί η Honda, καθώς μετατοπίζεται σε ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης