Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, λόγω ανησυχιών για την οικονομία - Στο 2,82% το 10ετές

Ιταλία: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, λόγω ανησυχιών για την οικονομία - Στο 2,82% το 10ετές
Επιδείνωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, στον απόηχο απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων για τις βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας 
Επιδείνωση καταγράφουν σήμερα (19/2/2019) οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, καθώς ορισμένα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία για τη χώρα ενέτειναν τις ανησυχίες για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν πως οι βιομηχανικές παραγγελίες της Ιταλίας σημείωσαν «βουτιά» 5,3% τον Δεκέμβριο, σε ετήσια βάση.
Τα στοιχεία υπενθύμισαν τις αδύναμες προοπτικές για την ιταλική οικονομία, βάζοντας τέλος στο ράλι που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες η αγορά ιταλικών ομολόγων, εν μέσω προσδοκιών για έναν νέο γύρο TLTROs (targeted longer-term refinancing operations) για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Περί τις 13:45, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας σημειώνει άνοδο σχεδόν 5 μονάδων βάσης στο 2,82%, από 2,768% στο χθεσινό κλείσιμο.


Η απόδοση του 2ετούς ενισχύεται κατά 6,5 μ.β. στο 0,45%, ενώ του 30ετούς σημειώνει άνοδο 4 μ.β. στι 3,67%.
Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία διολίσθησε σε ύφεση στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, ενώ τα στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα για τον μεταποιητικό κλάδο της χώρας είχαν υποδηλώσει ότι η οικονομική δυσφορία θα συνεχιστεί και το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης