Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολάκης: Δεν κατέγραψα τη συνομιλία - Θεσμική εκτροπή καταγγέλλει ο Στουρνάρας - Παρέμβαση εισαγγελέα - Αιχμές Μαξίμου κατά ΤτΕ και το σχόλιο της Κομισιόν

Πολάκης: Δεν κατέγραψα τη συνομιλία - Θεσμική εκτροπή καταγγέλλει ο Στουρνάρας - Παρέμβαση εισαγγελέα - Αιχμές Μαξίμου κατά ΤτΕ και το σχόλιο της Κομισιόν
Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση - ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ζητούν την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα
(upd3) Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα όσα αναφέρονται στον Τύπο για την τηλεφωνική συνομιλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε αυτεπάγγελτα έρευνα για το αν υπήρξε παράνομη ηχογράφηση, καθώς και για την πιθανή χρήση του περιεχομένου της παράνομης ηχογράφησης.
Η ηχογράφηση τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ δυο προσώπων χωρίς τη ρητή συναίνεση, αποτελεί αυτόφωρο κακούργημα που διώκεται με βάση τον Ποινικό Κώδικα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη των αδικημάτων του 370Α ΠΚ, στις παραγράφους 1 και 3:
1. Όποιος αθέμιτα παγιδεύει ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο παρεμβαίνει σε συσκευή, σύνδεση ή δίκτυο παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας ή σε σύστημα υλικού ή λογισμικού, που χρησιμοποιείται για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών, με σκοπό ο ίδιος ή άλλος να πληροφορηθεί ή να αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο τηλεφωνικής συνδιάλεξης μεταξύ τρίτων ή τα στοιχεία της θέσης και κίνησης της εν λόγω επικοινωνίας, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.
Με την ίδια ποινή τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου.
2. Όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.
Με την ίδια ποινή τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου.
3. Με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται όποιος κάνει χρήση της πληροφορίας ή του υλικού φορέα επί του οποίου αυτή έχει αποτυπωθεί με τους τρόπους που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 αυτού του άρθρου".
Μπροστά στον κίνδυνο άσκησης ποινικής δίωξης αλλά και στην γενική κατακραυγή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης οπισθοχώρησε ατάκτως και με ανάρτησή του στο Facebook αλλά και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι «δεν ηχογράφησα την συνομιλία μου με τον κ. Στουρνάρα».
Παράλληλα, ανέφερε ότι η εις βάρος του συμπαιγνία «στήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας» και υποστήριξε ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας χρησιμοποιεί την θεσμική του ιδιότητα για να τον πλήξει προσωπικά γιατί συνέβαλε στην αποκάλυψη υποθέσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ.
«Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση, κατά παραγγελία Στουρνάρα» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ.
Ο κ. Πολάκης τόνισε ότι καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται και διέψευσε εκ νέου ότι κατέγραψε τη συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα, τον οποίο κατηγόρησε ωστόσο ότι μεροληπτεί στον έλεγχο των δανείων άλλων πολιτικών προσώπων και ΜΜΕ.
Κάλεσε μάλιστα τον εισαγγελέα να έρθει να ελέγξει τα δάνεια και εφόσον δεν αποδειχτεί κάτι μεμπτό, απείλησε να μηνύσει τον κ. Στουρνάρα ότι τον συκοφαντεί και τον διαβάλλει.

Πολάκης στην ΕΡΤ: Ο Στουρνάρας για να αποδείξει ότι είναι Ανεξάρτητη Αρχή, να κάνει ελέγχους

Ουδέποτε ηχογράφησε ή απείλησε τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ξεκαθάρισε εκ νέου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, χαρακτηρίζοντας ως «καλοδεχούμενη» την εισαγγελική παρέμβαση.
«Είπα στον Στουρνάρα "πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειό μου, αλλά πρέπει να ελέγξετε και τα άλλα δάνεια"», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, απέδωσε τον όλο πανικό στις αποκαλύψεις Τσουκάτου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, υπογράμμισε πως ο κ. Στουρνάρας ψεύδεται όταν λέει «ότι δεν μπορεί, αν πάρει άδεια μπορεί να ελέγξει όποια τράπεζα θέλει».
«Να ζητήσω και συγγνώμη που δεν τα βρήκα αλλιώς και πήγα και έβαλε υποθήκη περιουσιακά μου στοιχεία;
Αυτό μου ζητάνε;», διερωτήθηκε, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση σεβόταν τον κ. Στουρνάρα όταν διαφωνούσε με την πολιτική της.
«Ο κ. Στουρνάρας για να αποδείξει ότι είναι Ανεξάρτητη Αρχή πρέπει να κάνει ελέγχους, αν δεν το κάνει θα ζητήσω να τον συναντήσω και να τον πείσω.
Εδώ είμαι, είμαι καθαρός, όποιος θέλει να με ελέγξει. «
Από που κι ως που είναι "θεσμική εκτροπή" ένας άνθρωπος που τον έχουν κατακρεουργήσει επί 3 μέρες τα ΜΜΕ να πάρει τηλέφωνο τον τραπεζίτη και να ζητήσει έλεγχο και ευαισθησία και για άλλα δάνεια;»
Έχω εξαιρετικό μνημονικό.
Δεν ήταν ηχογραφημένη η μεταφορά της συνομιλίας που είχαμε.
Πολιτικός απειλεί ευθέως τους εισαγγελείς να μην ασκήσουν δίωξη, αυτό είναι παρέμβαση, όχι εγώ που αναρωτιέμαι τί έχουν κάνει με δύο ντουλάπες στοιχεία που τους έχω πάει», ανέφερε.
Επίσης, σημείωσε πως «από το 2015 έχω κλείσει τα βιβλία μου, δεν χειρουργώ.
Έχω οικονομικά προβλήματα, έχω ένα ζόρι λόγω ιδιαίτερων συνθηκών στην οικογένειά μου και έβαλα υποθήκη και πήρα δάνειο που εξυπηρετείται κανονικότατα».
Παράλληλα, υπενθύμισε πως δέσμευση της κυβέρνησης στον ελληνικό λαό είναι ότι «θα πληρώσουν αυτοί που τον χρεοκόπησαν, και αυτό υπηρετούμε».

Σφοδρή αντιπαράθεση

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή τη χορήγηση δανείου στον υπουργό και τη δημοσιοποίηση της μεταξύ τους τηλεφωνικής επικοινωνίας που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Μετά τις καταγγελίες του κ. Στουρνάρα περί «θεσμικής εκτροπής» και τις κατηγορίες κατά του κ. Πολάκη ότι τα αποσπάσματα της συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν παραποιημένα, τη σκυτάλη πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος απέρριψε τα περί εκβιασμών και καταγραφής της συνομιλίας τους, ενώ κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως «όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων».
Την ίδια ώρα, από το Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ζητά από όλες τις πλευρές να γίνει σεβαστή τόσο η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και η αρχή της πολιτικής ουδετερότητας.

Μαξίμου: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει το σεβασμό στην ανερξαρτησία της ΤτΕ - Να δείξουν όμως σεβασμό όλες οι πλευρές


Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του Πρωθυπουργού, με αφορμή τη διαμάχη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, με την αφορμή τη χορήγηση δανείου στον πρώτο και τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.
Όπως επισημαίνει το Μαξίμου, "τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές", απαντώντας στις καταγγελίες Στουρνάρα.

Στουρνάρας: Προσπάθεια παρέμβασης στη διοίκηση της ΤτΕ

«Είναι ιστορικά πρωτοφανές σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα να παρεμβαίνει υπουργός μιας κυβέρνησης, αποτυπώνοντας με μηχανικό μέσο τηλεφωνική συνομιλία που δεν διεξήχθη δημόσια και γνωστοποιώντας, επιλεκτικά, παραποιημένα αποσπάσματα σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό τη δημοσιοποίηση προς ίδιο συμφέρον».
Αυτό ανέφερε ο  Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή την παράνομη ηχογράφηση και τη δημοσιοποίηση του διαλόγου που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συνομιλία «προσαρμόστηκε» από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κατά το δοκούν.
Όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας «στα τέσσερα και πλέον χρόνια που έχω την τιμή να μου έχει ανατεθεί η θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αποφεύγω, για προφανείς λόγους, δηλώσεις που θα μπορούσαν να τύχουν πολιτικής εκμετάλλευσης.
Πόσο μάλλον όταν, εκ της θέσεως της Τράπεζας της Ελλάδος ως μέλους του Ευρωσυστήματος, υποχρεούμαι να ασκώ την εποπτεία μέρους του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η πρωτοφανής, ωστόσο, χθεσινή ενέργεια εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας να επιχειρήσει με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου, με υποχρεώνει να προβώ σε αυτονόητες διευκρινίσεις, αλλά και ενέργειες.
Είναι ιστορικά πρωτοφανές σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα να παρεμβαίνει υπουργός μιας κυβέρνησης, αποτυπώνοντας με μηχανικό μέσο τηλεφωνική συνομιλία που δεν διεξήχθη δημόσια και γνωστοποιώντας, επιλεκτικά, παραποιημένα αποσπάσματα σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό τη δημοσιοποίηση προς ίδιο συμφέρον.
Πρόκειται για ενέργειες που έγιναν χωρίς τη συναίνεσή μου και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, για τις οποίες οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως.
Η ανήκουστη προσπάθεια του υπουργού κ. Παύλου Πολάκη να επηρεάσει τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εμένα προσωπικά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας αποτελεί βάναυση θεσμική εκτροπή.
Καλώ ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος», κατέληξε ο Στουρνάρας.

Πολάκης: Δεν κατέγραψα τη συνομιλία

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης σε ανάρτηση του στο facebook, διαβλέπει μια «δεύτερη στη σειρά απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μετά το στήσιμο Πρώτου Θέματος - ΝΔ - Γιάννη Στουρνάρα, ότι δήθεν πήρα παράνομο δάνειο, τώρα ότι δήθεν καταγράφω κρυφά συνομιλίες και εκβιάζω τον κεντρικό τραπεζίτη».
Ο κ. Πολάκης παραδέχθηκε ότι είχε επικοινώνησε με τον κ. Στουρνάρα και ότι το περιεχόμενο της συνομιλίας του είναι αυτό που μεταφέρθηκε χθες σε γνωστή ιστοσελίδα.
Ωστόσο, διαψεύδει ότι κατέγραψε τη συνομιλία ή ότι απείλησε τον κ. Στουρνάρα.
Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Στουρνάρα επισημαίνει ότι καλό θα είναι «να θυμάται την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπεί και όταν στήνει σκευωρίες εναντίον μελών της κυβέρνησης και όχι μόνο όποτε τον βολεύει.
Επιχείρησε την σπίλωσή μου διατάζοντας έρευνα για το δάνειο που νομίμως έλαβα και έσπευσε αυτό να το διαρρεύσει στα ΜΜΕ με επίσημη διαρροή της ΤτΕ.
Ακολούθως φρόντισε να διαρρεύσει ότι ουδέν μεπτόν ευρέθη μόνο μόλις τελείωσαν τα δελτία των ειδήσεων.
Και σήμερα πετάει τη μπάλα στην εξέδρα διαδίδοντας ότι δήθεν εγώ τον ηχογραφούσα εν άγνοια του».
Επίσης, ο κ. Πολάκης επαναφέρει το θέμα των δανείων των κομμάτων και συνδέει τη διαμάχη του με τον κ. Στουρνάρα με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
«Ως διώκτης μου, μόνο και μόνο επειδή βγάζω στη φόρα τις παρανομίες του ΚΕΛΠΝΟ στις οποίες δυστυχως για αυτόν εμπλέκεται η σύζυγος του.
Με δυο λόγια ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του» επισημαίνει ο κ. Πολάκης.




Καλογήρου (υπ. Δικαιοσύνης): Μας πρόλαβε η δικαιοσύνη - Ανακαλέστε όσοι μιλήσατε για παρακράτος

Ίσες αποστάσεις στην υπόθεση Πολάκη - Στουρνάρα τήρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, από το βήμα της Βουλής.
«Η δικαιοσύνη αναπνέει και προχωρά, και στα πολιτικά παιχνίδια γυρίζει την πλάτη», δήλωσε ο κ. Καλογήρου.
«Μας πρόλαβε η Δικαιοσύνη, έχει υπάρξει εισαγγελική παραγγελία. Να ανακαλέσετε όσοι μιλήσατε για παρακράτος.
Καμία υπόθεση που αφορά στη δημόσια κουβέντα δεν έχει αφεθεί να μην οδηγείται εκεί που πρέπει», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Παρέμβαση Κομισιόν για υπόθεση Πολάκη - Στουρνάρα: Σεβασμός στην ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών

Την παρέμβαση της Κομισιόν προκάλεσε η διαμάχη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή τη χορήγηση δανείου στον πρώτο από την Attica Bank και -στη συνέχεια- τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ανδρών.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει την εκ της Συνθήκης υποχρέωση όλων για σεβασμό της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών και των κεντρικών τραπεζιτών να κάνουν την δουλειά τους» σχολίασε σήμερα (19/2/2018) ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Μάλιστα, ο κ. Σχοινάς παρέπεμψε στην ΕΚΤ, «που είναι αρμόδια για να τοποθετηθεί επί του περιστατικού».

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Εν τω μεταξύ, έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ηχογράφηση και τη δημοσιοποίηση του διαλόγου που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα με αφορμή το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο κ.Πολάκης από την Attica Bank.
Στο διάλογο αυτό ο κ.Πολάκης αφού εκφράζει τα συγχαρητήρια του για τον έλεγχο που γίνεται στο δάνειο που έλαβε από την Attica Bank ζητά από τον κ.Στουρνάρα να ερευνήσει και τις υποθέσεις των δανείων του Κήρυκα Χανίων και του κ.Μητσοτάκη, των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των δανείων μιας σειράς πολιτικών, ανάμεσα στους οποίους των Μαρίας Σπυράκη και Άδ. Γεωργιάδη καθώς και τα δάνεια που έχει λάβει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Ωστόσο, η παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας και η δημοσιοποίηση αυτής έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, η οποία ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και του εισαγγελέα, την ώρα που διατυπώνονται ερωτήματα για το κατά πόσο ο κ.Πολάκης μπορεί να παραμείνει στο υπουργικό αξίωμα του.

Ζαχαράκη (ΝΔ): Καθρέφτης του κ. Τσίπρα ο Πολάκης - Να παρέμβει η δικαιοσύνη

O Παύλος Πολάκης αποτελεί καθρέφτη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνης για την υπόθεση με τον Γιάννη Στουρνάρα.
«Οι πολίτες βλέπουν και καταλαβαίνουν πια τα πάντα.
Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται να φέρει στην χώρα επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες δουλειές, την ώρα που κάνει εποικοδομητικές προτάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η καταρρέουσα κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμη και μεθόδους υποκόσμου για να παραμείνει για λίγο ακόμη στην εξουσία.
 Ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα. Μόνο που ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Ούτε και η Δικαιοσύνη, που οφείλει να παρέμβει», καταλήγει η κ. Ζαχαράκη.

Γεωργιάδης: Να παρέμβει άμεσα εισαγγελέας – Ευθεία παραβίαση του ποινικού κώδικα

Συγκεκριμένα, η ΝΔ , με ανακοίνωση της, ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης κάνοντας λόγο «εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».
«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα.
Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη – Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους.
Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία» ανέφερε η ΝΔ ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινές του δηλώσεις επεσήμανε την ανάγκη να παρέμβει ο εισαγγελέας.
«Εισαγγελέας έπρεπε να έχει ασκήσει ήδη δίωξη.
Έχουμε ευθεία παραβίαση του ποινικού κώδικα, καθώς όταν ο ένας από τους δύο συνομιλητές καταγράφει τον άλλον, τότε απαιτείται ρητή συγκατάθεση του δεύτερου και όχι απλώς ενημέρωσή του.
Ζούμε σε μία χώρα απόλυτης παρακμής» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος εκτιμούσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, τον Οκτώβριο, όμως πλέον απορεί αν ο Τσίπρας θα αφήσει την χώρα σε τέτοιο καθεστώς...

Βενιζέλος: Ο Πολάκης ομολόγησε παραβίαση του Ποινικού Κώδικα σε βαθμό κακουργήματος

«O αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ομολόγησε από το βήμα της Βουλής την παραβίαση του Ποινικού Κώδικα σε βαθμό κακουργήματος», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση για νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε:
«Όταν είδα τον κ. Πολάκη παρόντα και αγορεύοντα από τα υπουργικά έδρανα υπέθεσα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τον κ. Πολάκη ως εργαστηριακό παράδειγμα που παραβιάζει συστηματικά το τεκμήριο αθωότητας.
Επειδή τώρα πια εισάγεται η διεκδίκηση αποζημίωσης έφερε εδώ ο υπουργός Δικαιοσύνης ένα υπόδειγμα δράστη τέτοιων παραβάσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να φροντίσει ώστε να διαβιβαστούν αρμοδίως τα Πρακτικά καθώς όπως είπε, ο κ. Πολάκης προχώρησε σε ομολογίες πέραν των υπουργικών του καθηκόντων που αφορούν παραβίαση άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

Κεγκέρογλου: Θα έπρεπε ήδη να έχουν παρέμβει οι εισαγγελείς για την παράνομη ηχογράφηση

Την θέση ότι οι εισαγγελείς θα έπρεπε να έχουν ήδη παρέμβει για την παράνομη ηχογράφηση διατύπωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Β. Κεγκέρογλου.
«Έπρεπε να έχουν ήδη επιληφθεί οι εισαγγελείς γιατί έγινε δημόσια η παραδοχή της παράνομης πράξης» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος υπογράμμισε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ κάποτε απειλούσαν ότι «αν χρησιμοποιηθούν οι ηχογραφημένες συνομιλίες του Ψυχάρη με τον Τσίπρα τότε θα πάνε μέσα αυτοί που το ηχογράφησαν».
Με αφορμή το προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ που πήρε ο κ. Πολάκης ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι «η σημαντικότερη πτυχή του θέματος είναι ότι μετά το α΄ εξάμηνο του 2015 και τη μαϊμού κεφαλαιοποίηση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες, σήμερα κανένας επαγγελματίας και καμία οικογένεια δεν έχει τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος».
«Δεν έχει τη δυνατότητα το τραπεζικό σύστημα όπως έχει καταντήσει και πρέπει να ληφθούν μέτρα εκεί» υποστήριξε ο κ.Κεγκέρογλου.

ΚΙΝΑΛ: Νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη χρησιμοποιούν αδίστακτα μεθόδους μαφίας

Για «καταστάσεις Maduro» κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την ηχογράφηση του Γιάννη Στουρνάρα από τον Παύλο Πολάκη αλλά και τη διαμάχη των Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου.
«Η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν αδίστακτα μεθόδους μαφίας» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο νυν Υπουργός μαγνητοφωνεί παρανόμως τον κεντρικό τραπεζίτη, τον απειλεί ευθέως και δημοσιοποιεί την συνομιλία.
Οι τέως Υπουργοί αλληλοκατηγορούνται με απειλές τύπου υποκόσμου για παράνομες χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης από ξένα κέντρα 50 εκατ., για την συμφωνία των Πρεσπών και αδιαφανείς αναθέσεις».
«Ζούμε καταστάσεις Maduro.
Καθεστωτισμός, αμοραλισμός.
Κύριος υπεύθυνος ο ίδιος ο κ.Τσίπρας.
Παρακμή και εκφυλισμός.
Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο.
Τον τελευταίο λόγο όμως τον έχει ο Ελληνικός λαός», καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Φίλης: Να ερευνηθεί πώς έγινε η ηχογράφηση

Εν τω μεταξύ, να ερευνηθεί πώς έγινε η ηχογράφηση του κ.Στουρνάρα ζητά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλη.
«Δεν ξέρω πώς έγινε, να ερευνηθεί.
Δεν είναι στο δικό μου χαρακτήρα να ηχογραφώ κανέναν.
Δεν γνωρίζω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη.
Δεν καλύπτω κανένα, θα ερευνηθεί» είπε ο κ. Φίλης αν και σημείωσε ότι «δεν δείχνει να υπάρχει κάτι το μεμπτό από το διάλογο που διάβασα».
Ωστόσο ο κ.Φίλης πρόσφερε κάλυψη στον Παύλο Πολάκη για το προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ από την Attica Bank.
«Να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι ο κ. Πολάκης ο μόνος που έχει πάρει δάνειο, είδα στελέχη ΝΔ-ΚΙΝΑΛ να έχουν πάρει πολλαπλάσια δάνεια.
Είναι ηθικό;
Ποια ανηθικότητα διέπραξε;
Το πήρε με πλάτες ότι είναι υπουργός;
Δεν έδωσε εγγυήσεις;
Δεν πρέπει να πάρει δάνειο κάποιος που έχει εγγύησεις αποπληρωμής;
Θα αρχίσουμε να ενοχοποιούμε ανθρώπους που παίρνουν δάνειο;» διερωτήθηκε ο κ.Φίλης

Ποτάμι: Μικρός Στάλιν της κυβέρνησης ο Πολάκης - Μήπως είναι η ώρα του εισαγγελέα;

«Μικρό Στάλιν της κυβέρνησης» χαρακτηρίζει το Ποτάμι τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, σχολιάζοντας την υπόθεση με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.
«Η εξαχρείωση της δημόσιας ζωής δεν έχει τέλος.
Υπουργός της κυβέρνησης, ως ένας μικρός Στάλιν, παρανομεί, εκβιάζει και απειλεί έναν άλλο θεσμικό εκπρόσωπο και δεν βρίσκεται κανείς να τον επαναφέρει στην τάξη.
Και μιας και ο Πρωθυπουργός έχει πάθει, από ό,τι φαίνεται αφωνία, μήπως είναι η ώρα του εισαγγελέα;», καταλήγει η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας.

Ο διάλογος Στουρνάρα – Πολάκη

Ο διάλογος που ηχογράφησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δόθηκε στη δημοσιότητα μέσα από την ιστοσελίδα documentonews.gr.
Σημειώνεται πως η συνομιλία Πολάκη – Στουρνάρα έγινε για το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε ο κ.Πολάκης από την Attica Bank και το οποίο είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση με τη ΝΔ να διερωτάται πως είναι δυνατόν ο κ.Πολάκης για να πάρει το δάνειο να βάζει σε υποθήκη ακίνητο που είναι ήδη υποθηκευμένο σε άλλο δάνειο και με το Κίνημα Αλλαγής να αναφέρει πως ο κ.Πολάκης είναι εκτεθειμένος πολλάκις.
Ακολουθεί ο διάλογος όπως δόθηκε στη δημοσιότητα:

ΠΟΛΑΚΗΣ: Ο κ. Στουρνάρας;
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μάλιστα, ο ίδιος.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης.
Σ: Γεια σας τι κάνετε;
ΠΟΛΑΚΗΣ: Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος.
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι
ΠΟΛΑΚΗΣ: Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση.
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια.
1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,
2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,
3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,
4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.
Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο.
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Να σας πω… Επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα και η Εποπτική Αρχή ζητάει έλεγχο για το προϊόν το οποίο προσφέρουνε διότι η Τράπεζα Αττικής είναι από αυτές που ελέγχουμε εμείς ενώ οι άλλες είναι συστημικές και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε;
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Όχι, έχει αλλάξει πλέον κι αν μου πει ο SSM θα το κάνω.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω…
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ:Μπα, όλοι δικοί μου είναι.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα.
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μάλιστα, καλά.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Καλό απόγευμα.
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Καλό απόγευμα.

Νέα ανάρτηση Πολάκη

Της δημοσιοποίησης της συνομιλίας ακολούθησε νέα ανάρτηση του Π. Πολάκη στην σελίδα του στο Facebook.
-Και τωρα παληκάρια των βόθρων της "ενημερωςης" που βγάλατε της ψυχής σας τη Χολη δυο μερες;;;;; Πιείτε την πορτοκαλάδα σας......
-Και τωρα κύριε Αρχιτραπεζιτα;;
Θα περιμενω 3 μερες να ελέγξετε ΚΑΙ τα δάνεια που σας ειπα στο τηλεφωνο....Μετα ,αν δεν ,....θαρθω απο κει να κουβεντιάσουμε απο κοντα...
Η δολοφονία χαρακτήρα ,η αλήτικη επίθεση εναντίον σε μένα και στην οικογένεια μου που εκτυλίχθηκε αυτές τις μερες απο ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ,δεν θα περάσει ετςι απλα κύριε Στουρναρα !!! ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 4 ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ!!!!(κατ'αρχην).

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 19/2 10:40)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης